Draugišku charakteriu išsiskiriantis futbolininkas įprastai padrąsina komandos draugus, jiems pataria ir nuoširdžiai džiaugiasi, kai pastariesiems sekasi.

„Per atostogas gerai pailsėjau, tad į Lietuvą grįžau su didžiuliu malonumu. Daugeliui futbolininkų paruošiamasis laikotarpis ne itin patinka, tačiau aš nematau problemų. Kai darbas vyksta reikalingu lygiu ir aš paprasčiausiai mėgaujuosi“, – oficialiai „Trakų“ svetainei kalbėjo M. Šiško.

– Ar būnant Lietuvoje dažnai aplanko mintys apie tėvynę?

– Naujienas skaitau kiekvieną dieną, tad normalu, kad dažnai apie ją ir galvoju. Tačiau noriu pažymėti, kad gyvendamas Vilniuje aš jaučiuosi lygiai taip pat, kaip paskutinius metus gyvendamas Kijeve.

Nors tuomet žaidžiau „Šakhtar“ klube, tačiau prasidėjus karui, komanda persikėlė į sostinę. O ten absoliučiai nesijaučia, kad šalyje vyksta tokie baisūs dalykai. Nežinau, kada tai baigsis, bet duok Dieve, kad tai būtų kuo greičiau. Labai liūdna ir baisu, kad žūsta tiek daug žmonių.

– Grįžtam į Lietuvą. Jei rytoj startuotų čempionatas, ar „Trakai“ būtų pasiruošę pirmoms rungtynėms?

– Jei atvirai, tai ne. Procesas vyksta, tačiau visaverčiam pasiruošimui dar trūksta laiko. Kol kas sužaidėme ketverias rungtynes, kuriose iškovojome tik vieną pergalę. Tai rodo, kad dar turime dirbti ir dirbti. Mes norime būti geresni nei pernai, tačiau kol kas apie tai kol kas kalbėti anksti.

– Ką įvardintum „Trakų“ didžiausiu koziriu?

– Vienareikšmiškai – tai kolektyvas.

– Daug spekuliacijų šiemet sulaukia naujo trenerio bandoma taktika su trimis gynėjais. Ką tu pats apie tai manai?

– Natūralu, kad naujas treneris nori naujovių, bet apie tai dar anksti kalbėti. Žaisti pagal tokią taktiką mes kol kas dar tik mokomės. Aišku, sunkiai pavyksta, bet mokomės (šypsosi).

Šeštadienį (vasario 11-ą d.) „Trakai“ kontrolines rungtynes Latvijos sostinėje žais su Rygos FC klubu, o kitą penktadienį (vasario 17-ą d.) Vilniaus „Sportimos“ manieže – su Rygos „Metta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją