Trečiadienio A lygos rungtynėse pirmieji pasižymėjo žalgiriečiai. 78-ąją minutę po Serge'o Nyuiadzi' perdavimo „Trakų“ vartus pralaužė Jakubas Wilkas. Visgi iki rungtynių pabaigos žalgiriečiai nesugebėjo išsaugoti įgyto pranašumo ir 86-ąją minutę praleido išlyginamąjį įvartį į savo vartus. Nedaug trūko ir nuotaika žaliai baltų rūbinėje būtų buvusi dar prastesnė. Pirmojo „Trakų“ įvarčio autorius Dimitrijus Koubas turėjo realią galimybę paskutinėmis pridėto laiko sekundėmis pirmą kartą šiame sezone nokautuoti čempionų ekipą.

Beje, pastarasis savo įvartį galva atšventė itin originaliai: nubėgo į tribūną, atsisėdo ir tarsi žiūrovas sau paplojo.

„Žalgirio“ saugas po mačo Artūras Žulpa sakė, kad komandai kol kas sunkiai sekasi rasti žaidimą, o lygiosios su „Trakais“ tą parodo.

„Apmaudu pirmavus praleisti įvartį paskutinėmis minutėmis. Manau, šiandien susitiko dvi lygios komandos, kurios atidavė visas jėgas. Jei kalbėt apie save, tai kažko trūksta. Negalime pagauti savo žaidimo. Tikimės, kad forma dar gerės, nes nemažai laiko praėjo. Turime rodyti daug geresnį žaidimą nei dabar. Tikiu, kad taip ir bus“, – savikritiškas buvo žaidėjas.

Po pertraukos atrodė, kad grįžę žalgiriečiai trumpam pakeitė taktiką, iki tol dominavę prieš „Trakų“ žaidėjus, jie davė jiems laisvės ir pradėjo naudoti jų pačių ginklus – greitas kontratakas. Visgi, pasirodo buvo kitaip.

„Taktika buvo dengtis ir neskubėti, ramiai laikyti kamuolį, o atsiradus progai ramiai atakuoti. Antrajame kėlinyje jėgų pritrūko, atsirado laisvų plotų. „Trakai“ įgavo laisvės ir atrodė, kad jie geriau atakavo“ – sakė A. Žulpa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)