„Mano pirma išvyka buvo į Slovakiją, tačiau ten daug rasistų, o Lietuvoje aš jaučiuosi lyg žuvis vandenyje, man viskas čia patinka, žmonės geri ir svarbiausia jiems neįdomi mano odos spalva. Per tą laiką, kurį praleidau Lietuvoje, nei karto nepasijutau diskriminuojamas – nei komandoje, nei mieste“, – pasakojo R. Barrios, kuris vilkėdamas „Trakų“ marškinėlius jau spėjo debiutuoti A lygoje.

Ketverių metų pirmąkart į futbolo treniruotę atėjęs Pedro visada svajojo apie futbolininko karjerą, apie pergales, titulus ir visą džiaugsmą, kurį sukuria populiariausias sporto žaidimas pasaulyje. Jo tikra karjera prasidėjo minėtos Slovakijos klube „Žilina“, o prieš šį sezoną jis bandė įsitvirtinti latvių komandoje FC „Riga“, tačiau staiga pasuko į Lietuvos vicečempionų gretas.

„Latvijoje man sutartį žadėjo, tačiau pats procesas užtruko labai ilgai. Tada sulaukiau agento skambučio, kuris pasakė apie alternatyvą. Iškart jam atsakiau, kad „taip“ ir dėl to nei kiek nesigailiu. Komanda per trumpą laiką sugebėjo pasiekti gražių pergalių, o tai motyvuoja kiekvieną žaidėją. Aš ne išimtis“, – kalbėjo Pedro, kuris vilkėdamas „Riga“ ekipos marškinėlius kontrolinėje dvikovoje su „Trakais“ ne tik pelnė įvartį, tačiau dar atliko ir rezultatyvų perdavimą.

Paruošiamajame laikotarpyje kolumbietis spėjo sužaisti ir prieš „Jonavos“ komandą, su kuria „riteriai“ susitiks jau artėjantį savaitgalį.

„Man patiko šios komandos žaidimas aikštės viduryje ir priekyje, tačiau besigindami jie turi bėdų. Tai akivaizdu buvo ir pirmo turo rungtynėse su (Marijampolės) „Sūduva“. Rezultatas 3:3 daug ką pasako. Be to, ir žaidimas beveik nesiskyrė lyginant su tuo, ką mačiau dvikovoje su „Riga“.

Kita vertus, mums daugiau dėmesio reikia skirti sau, o ne varžovams. Aš pats savo pirmu pasirodymu esu visiškai nepatenkintas. Aišku, yra objektyvių priežasčių. Aš per tas kelias dienas nebuvau įsisavinęs komandos braižo. Dabar viskas žymiai geriau. Komandos draugai mane padrąsina, pataria, kaip elgtis, o aš tai labai vertinu. Antras turas, neabejoju, bus kur kas geresnis“, – sakė P. Barriosas.

Antro turo rungtynes trakiškiai žais sekmadienį 13.00 valandą Jonavoje. Po pirmo turo „Trakai“ yra viena iš dviejų komandų (kartu su Vilniaus „Žalgiriu“), A lygoje startavę pergalingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)