„Tottenham“

Praėjusį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje finišavę ketvirtoje vietoje, šiemet londoniečiai pirmą kartą ekipos istorijoje dalyvauja Čempionų lygoje. Kol kas „Spurs“ turnyre rungtyniauja labai sėkmingai.

Pirmasis „Tottenham“ ir „Milan“ klubų susitikimas, vykęs Milano „San Siro“ stadione, baigėsi Anglijos komandos pergale minimaliu rezultatu 1:0, o vienintelį įvartį greitos kontratakos metu pelnė puolėjas Peteris Crouchas.

Po rungtynių prieš „Milan“ klubą Londono ekipa turbūt užmigo ant laurų, mat per vėliau sekusias dvejas rungtynes šalies pirmenybėse iškovotas vos vienas taškas. Pirmiausia buvo 1:3 pralaimėta „Blackpool“ ekipai, o šį savaitgalį – lygiosiomis 3:3 sužaista su „Wolverhampton“ klubu.

Šiuo metu „Tottenham“ ekipa po 28 rungtynių savo sąskaitoje turi 48 taškus ir rikiuojasi penktoje turnyro lentelės vietoje. Lygos lyderiai „Manchester United“ yra surinkę 12 taškų daugiau.

Londono miesto komanda šio sezono Čempionų lygoje yra viena iš daugiausiai kamuolį kontroliuojančių ekipų. Jie per rungtynes vidutiniškai kamuolį kontroliuoja 57 procentus laiko ir šiame turnyre nusileidžia tik Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“ klubams.

Skelbiama, kad trys ekipos žaidėjai – Rafaelis Van der Vaartas, Vedranas Čorluka ir Garethas Bale'as, kurie vis dar nėra šimtu procentų pasveikę po traumų, trečiadienio vakarą žaisti galės. Taip pat į aikštę grįžta Jermaine'as Jenasas, kuris praleido ankstesnes rungtynes dėl kortelių. Younesas Kaboulas, Ledley Kingas ir Tomas Huddlestone'as gydosi ilgalaikes traumas.

„Tai nuostabus turnyras, kuriame noras laimėti kyla berungtyniaujant. Tikiuosi sunkių rungtynių ir manau, jog AC „Milan“ bandys mus pagauti kontratakose. Jie turi tikrai gerus puolėjus, tačiau mes turime perimti žaidimą į savo rankas nuo pat pradžių“, - teigė komandos vyriausias treneris Harry Redknappas.

Tikrai nesiruošiame bandyti išsaugoti Italijoje susikurtą pranašumą. Reikalausiu iš savo komandos, jog spaustų varžovus, suteiktų jiems kuo mažiau erdvės ir galbūt įmuštų. Toks mūsų stilius ir mes jo nesiruošiame keisti“.

„Milan“

Praėjusį sezoną „Rossoneri“ lygoje liko trečioje vietoje, tačiau per vasarą sustiprinę komandos puolimą tokiais žaidėjais, kaip Zlatanas Ibrahimovičius ar Robinho, šį sezoną kol kas yra pagrindiniai kandidatai laimėti Italijos pirmenybes.

Po pralaimėjimo savo aistruolių akivaizdoje AC „Milan“ futbolininkai Italijos pirmenybėse nesuklupo nė karto. Jie išvykoje šventė pergalę 2:1 prieš „Chievo“ komandą, nepaliko vilčių „Napoli“ ekipai, namuose įveikdami ją rezultatu 3:0 ir minimaliu rezultatu 1:0 palaužė Turino „Juventus“ klubą.

Šiuo metu madų sostine tituluojamo miesto komanda „Serie A“ čempionate savo sąskaitoje yra surinkusi 61 tašką ir užima pirmą turnyro lentelės poziciją. Antroje vietoje esantis Milano „Inter“ klubas turi penkiais taškais mažiau.

Milano miesto klubo futbolininkai yra lyderiai Čempionų lygoje pagal geltonas korteles. Šį sezoną šios komandos žaidėjams tokių kortelių jau buvo parodyta net 20, o vidutinis rungtynių vidurkis yra 2,71 kortelės per mačą.

Negana to, milaniečių lyderis puolėjas Z. Ibrahimovičius, su 19 pražangų, yra vienas daugiausiai taisykles pažeidžiančių žaidėjų turnyre. Beje, Švedijos nacionalinės rinktinės nariui buvo užfiksuota daugiausiai nuošalių – 14.

Trečiadienio vakarą tikrai nežais Gennaro Gattuso, kuris gavo net penkių mačų diskvalifikaciją už tai, jog pirmose rungtynėse su „Tottenham“ ekipa demonstravo per daug emocijų. Luca Antonini, Mathieu Flamini ir Gianluca Zambrotta taip pat turėtų nežaisti, o Kevino-Prince'o Boatengo likimas – neaiškus.

Sausį atvykę Markas van Bommelis, Urby Emanuelsonas ir Antonio Cassano šį sezoną jau žaidė Čempionų lygoje su ankstesniais klubai, todėl „Milan“ garbės šiemet negins. Beje, Alexandre'as Pato ir Massimo Oddo prieš porą dienų sirgo gripu, bet dabar, atrodo, jau yra sveiki.

„Žinome, kad „Tottenham“ klubas yra labai stiprus ir turi 25 puikius futbolininkus. Jiems tikrai labai gerai sekasi „Premier“ lygoje. Visi žinome, kad Garethas Bale'as (kuris nežaidė pirmosiose rungtynėse) yra labai svarbus jų ekipos žaidėjas.

Tačiau mes vis vien galime patekti į kitą etapą, nes esame stipri komanda. Esame tam visokeriopai pasiruošę ir gerai jaučiamės“, - teigė italų vyriausias treneris Massimiliano Allegri.

Paskutiniai penki „Tottenham“ mačai:

„Wolveerhampton“ 3 – 3 „Tottenham“
„Blackpool“ 3 – 1 „Tottenham“
„Milan“ 0 – 1 „Tottenham“
„Sunderland“ 1 – 2 „Tottenham“
„Tottenham“ 2 – 1 „Bolton“

Paskutiniai penki „Milan“ mačai:

„Juventus“ 0 – 1 „Milan“
„Milan“ 3 – 0 „Napoli“
„Chievo“ 1 – 2 „Milan“
„Milan“ 0 – 1 „Tottenham“
„Milan“ 4 – 0 „Parma“

Prognozuojama startinė „Tottenham“ sudėtis: (4-4-1-1) Gomes – Hutton, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto – Lennon, Palacios, Modrič, Bale – Van der Vaart – Crouch.

Prognozuojama startinė „Milan“ sudėtis: (4-3-1-2) Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski – Merkel, Flamini, Seedorf – Robinho – Pato, Ibrahimovič.

Įdomūs faktai: „Milan“ klubui nesiseka žaisti su Anglijos komandomis, mat jau per pastarąsias šešerias rungtynes su anglais milaniečiai neiškovojo nė vienos pergalės.

„Tottenham“ grupių etape įmušė daugiausiai iš visų – 19 įvarčių, Be to, kol kas niekam nepavyko jų įveikti „White Hart Lane“ stadione, kuriame Londono klubas šventė visas tris pergales.