Tokias mintis dabar 54-erių sulaukęs buvęs Nyderlandų rinktinės puolėjas išreiškė dalyvaudamas televizijos laidoje „Studio Voetbal“.

Diskusija pakrypo apie tai, ar geriausia praėjusių metų pasaulio moterų trenere pripažinta Nyderlandų specialistė Sarina Wiegman sugebėtų susidoroti su pareigomis vyrų futbole.

„Negaliu jos įsivaizduoti rūbinėje su tokiais vaikinais kaip Rafaelis van der Vaartas (praeities olandų futbolo žvaigždė taip pat dalyvavo laidoje – Delfi). Kodėl? Na, jeigu kyla toks klausimas, aš savo ruožtu imu abejoti, ar esate buvę rūbinėje.

Treneris žaidėjams turi atrodyti patikimas. Nesakau, kad moterys nėra patikimos, bet jos mažiau patikimos nei vyrai. Nelyginu, kurie geresni, bet sakau, kaip yra“, – dėstė P. van Hooijdonkas.

Tokiuose klubuose kaip Glazgo „Celtic“ (Škotija), „Nottingham Forest“ (Anglija), Roterdamo „Feyenoord“ (Nyderlandai), Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) ar Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) žaidęs veteranas pridūrė pripažįstantis lyčių lygybę iš principo, bet pabrėžė, kad futbolas – ne visuomenė.

„Įsivaizduokite, jei moteris vadovautų komandai Anglijos „Premier“ lygoje. Kaip išvykos rungtynėse reaguotų žiūrovai? Verčiau to nenutiktų. Man moterys ir vyrai yra lygūs, tačiau futbolo pasaulis nėra visuomenė“, – aiškino 14 įvarčių per karjerą „oranžinių“ rinktinėje pasižymėjęs buvęs futbolininkas.

R. van der Vaartui įspėjus, jog jo komentarai nebus palankiai sutikti, P. van Hooijdonkas traukė pečiais.

„Nepretenduoju į populiarumo apdovanojimą“, – nesureikšmino laidos svečias.

Kita studijos viešnia, dabartinė Nyderlandų moterų nacionalinės ekipos atstovė Sherida Spitse nesutiko su kolega.

„Tikiuosi, gyvenimas paneigs Pierre‘o žodžius. S. Wiegman yra užtektinai kompetentinga, kad sėkmingai darbuotųsi vyrų futbole. Svarbu ne lytis, o sugebėjimai“, – pareiškė Sh. Spitse.

S. Wiegman 2017-aisiais nuvedė savo šalies moterų rinktinę į Europos čempionato viršūnę, o pernai šį pasiekimą pakartojo treniruodama angles.

Su abiem komandomis (2019-aisiais ir šiemet) ji tapo planetos vicečempione.

P. van Hooijdonko komentarai seka kontroversiškas buvusio „Manchester City“ saugo iš Anglijos Joey Bartono replikas socialiniuose tinkluose apie dailiosios lyties futbolo rungtynių komentatores bei apžvalgininkes.

41-erių karjerą jau baigęs futbolininkas drėbė negalintis rimtai vertinti moterų minčių apie vyrų futbolą ir pasiūlė „pasitikrinti galvą“ vyrams, kurie klausosi mačus komentuojančių moterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją