26 smūgius atlikę lietuviai išvaryto žaidėjo netekusių, bet atkakliai besipriešinusių varžovų gynybą atrakino tik po pertraukos, kai treneris Edgaras Jankauskas nusprendė sustiprinti žaidimą priekyje ir saugą Danielį Romanovskį pakeitė puolėju Armandu Kučiu.

Ši taktinė rokiruotė pasiteisino: vienas jauniausių dabartinės rinktinės narių 60-ą min. po tikslaus Vykinto Slivkos perdavimo galva nukreipė kamuolį į šeimininkų vartus ir įsirašė debiutinį įvartį.

Kai antrą geltoną kortelę 71-ą min. užsidirbo Edvinas Girdvainis, komandų pajėgos išsilygino ir lietuviams teko tenkintis minimalia persvara prieš antradienį Kaune vyksiančią atsakomąją akistatą.

A. Kučys – karjerą baigusio, žinomo šalies atraminio saugo Aurimo Kučio sūnus ir jis jau pagal vieną aspektą pranoko tėvą (17 rinktinės rungtynių/ 0 įvarčių) – pelnė įvartį oficialiose rinktinės rungtynėse.

Ir Armandui – tai pirmasis tikslus smūgis vilkint nacionalinės komandos marškinėlius. 21-erių puolėjas žaidė jau 5-iuose Lietuvos rinktinės mačuose, o joje debiutavo tuomet, kai jai vadovavo Valdas Ivanauskas.

Buvęs rinktinės vairininkas gyrė pergalingo įvarčio autorių ir neabejoja, jog Kaune lietuviai užtikrintai užbaigs reikalus ir išlaikys poziciją C divizione.

– Portugalijoje – pergalė 1:0 prieš Gibraltarą, tas atvejis, kai džiugina rezultatas, bet ne vaizdas aikštėje?, – Delfi paklausė V. Ivanausko.

– Tai pirmas šiemet mačas rinktinei, gal įtakos turėjo ta favoritų etiketė. Norėjosi greičiau išvysti tą pirmą įvartį. Pamenu, man vadovaujant rinktinei turėjome panašią situaciją, kai žaidėmes su San Marinu.

Mums pasisekė pasiekti du greitus įvarčius pirmame kėlinyje. Šiuo aveju svarbiausias – rezultatas. Žaidimas bus kitoks, Kaune nuotaikos bus kitokios. Neabejoju, namuose Gibraltaras bus sutriuškintas.

Komandų skirtumas akivaizdus. Taip, kažkokia įtampa bus, norėjosi antro įvarčio, bet problemų Kaune nebus.

– Ko trūko priekyje, jog lietuviai būtų pasiekę solidesnę pergalę? Kodėl strigo lietuviai užbaigiant atakas?

– Pirmas kėlinys toks blankus, klampus. Pritrūko tokių lengvesnių, nestandartinių sprendimų, o laikas tiksėjo, minutės bėgo.

Antras kėlinys išsiskyrė, Fedoro smūgis į virpstą, Gvido (Gineičio) neblogas šūvis, paprasčiausiai nepasisekė.

Būna dienų, kada realizuoji 50 proc. savo pusprogių ar progų, o ketvirtadienį – ne tas atvejis. Bet pasikartosiu, Kaune tokių problemų nebus ir rinktinė išliks C divizione.

– Ar nustebino, jog po pertraukos E. Jankauskas į aikštę metė A. Kučį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)