Ukrainiečiai lemiamose Europos čempionato atrankos C grupės rungtynėse nesugebėjo įveikti dabartinių Senojo žemyno čempionų Italijos futbolininkų – lygiosios 0:0 (0:0).

Šio rezultato užteko, kad italai (14 tšk.) finišuotų antri, iškart po anglų (20 tšk.), nes pirmame tarpusavio mače Milane nugalėjo ukrainiečius 2:1.

Tiesa, viskas galėjo pakrypti ir kitaip, kadangi per pridėtą antrojo kėlinio laiko varžovų baudos aikštelėje dramatiškai krito Michailo Mudrikas. Visgi teisėjas iš Ispanijos Jesusas Gilas Manzano buvo negailestingas ir 11 metrų baudinio nepaskyrė.

Pačių ukrainiečių ir jų fanų manymu, pražanga tikrai buvo. Tuo metu epizodo vaizdo įrašas abejonių palieka.

„Kaip visi žinote, karas Ukrainoje tęsiasi. Žaidėjams yra gana sunku, jie visada tikrina savo telefonus, nuolat seka naujienas, taip pat darau ir aš. Esant tokioms aplinkybėms dirbti ir žaisti nelengva“, – po mačo sakė treneris Sergijus Rebrovas.

„Mes suprantame, kad reprezentuojame labai stiprią šalį. Manau, kad šiandien aikštėje visi žaidėjai parodė, kad jie turi tvirtą charakterį ir kovoja už savo šalį“, – didžiavosi savo auklėtiniais jis.

Ukrainiečiai vis dar gali patekti į EURO-2024 per UEFA Tautų lygos atkrintamąsias, kurios vyks 2024-ųjų kovą. Ukraina Tautų lygos B divizione 1 grupėje liko antra, tačiau pirmą vietą užėmusi Škotija bilietą į Euro-2024 iškovojo per pagrindinę atranką.

Tautų lygos atkrintamosiose varžysis po keturias geriausias A, B ir C divizionų komandas, kurios į čempionatą nepateks atrankos keliu. Jos susidurs savo diviziono atkrintamosiose, iš kur į čempionatą iškops po vieną komandą.

Šiuo metu jau žinomos 20 iš 24-ių Europos čempionate dalyvausiančių rinktinių.

Antradienį paaiškės dar vienas Euro 2024 dalyvis: D grupės paskutinėse rungtynėse į tiesioginį bilietą pretenduoja Kroatija (13 taškų), kuri namuose priima armėnus (8).

Kroatams kelialapį į Euro 2024 garantuoja pergalė.

Kitose rungtynėse Velsas namuose priima turkus, čia šeimininkams reikia ne tik pergalės, bet ir palankaus rezultato Kroatijoje, kad armėnai bent jau išplėštų lygiąsias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją