Lietuviai dvigubai apsunkino užduotį

Iš Dinarų kalnyno srūvanti Taros upė kutena padus ekstremalių pojūčių mėgėjams, panūdusiems plaustu įveikti giliausią žemyne kanjoną.

Dar klastingesnės seklumos ir verpetai futbolo aikštėje skiria Juodkalniją nuo debiuto Europos čempionate.

Pradėti reikėtų ketvirtadienį centriniame Podgoricos stadione, kuomet priešingoje pusėje išsirikiuos Lietuvos rinktinė.

Ją pranokus, sekmadienį dar būtų privaloma nugalėti ir G grupės lyderę Vengriją. Net tokiu atveju, juodkalniečiai turėtų laukti autsaiderių bulgarų pagalbos – jų pergalės prieš tuos pačius vengrus arba serbus.

Bet po to, kai Bulgarijos nacionalinė komanda spalio viduryje namuose 0:2 pralaimėjo lietuviams, šios šalies futbolas paniro į visišką chaosą.

Nors treneriui Mladenui Krstajičiui buvo parodytos durys, bulgarų futbolo gerbėjų tai nenumaldė. Pyktis pasiekė tokią ribą, jog baimindamasi galimų neramumų Bulgarijos futbolo federacija ėmėsi beprecedenčių žingsnių ir ketvirtadienį Sofijoje turėjusias vykti rungtynes su Vengrija perkėlė į Plovdivą.

Negana to, per pastarąją savaitę mačo vieta buvo pakeista dar du kartus, kol grįžo į tą pačią Sofiją, kur žiūrovai į stadioną apskritai nebus įleidžiami.

Šiame Europos čempionato atrankos cikle Edgaro Jankausko auklėtiniai žalos jau pridarė ne tik bulgarams – nusvilo ir tie patys juodkalniečiai.

Jei kovoje dėl kelialapio į Europos čempionatą pritrūktų kelių taškelių, pirmiausia prisimenamas būtų rugsėjį Kaune vykęs mačas, pasibaigęs lygiosiomis 2:2.

J. Čadženovičius jį stebėjo iš S. Dariaus ir S. Girėno stadiono tribūnų ir stebėjosi šeimininkų žaidimu. Užtat dabar 28-erių „Panevėžio“ klubo legionieriui iš Juodkalnijos jau nebūtų nuostabu, jei jo tautiečių svajonės apie Senojo žemyno pirmenybes užgestų ketvirtadienį.


Nesupranta saviškių požiūrio

Beveik du trečdalius Lietuvos komandos sudėties sudaro A lygoje rungtyniaujantys futbolininkai, su kuriais J. Čadženovičius susidurdavo kiekvieną savaitgalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją