Visgi jis šioje komandoje nė vienerių rungtynių taip ir nesužaidė, nes buvo paskolintas „Olimps“ klubui, kur per 24-erias rungtynes pelnė 3 įvarčius.

2008-aisiais A. Solovjovas pasirašė sutartį su Ventspilio „Ventspils“ klubu, kuriame sužaidė 15 rungtynių ir pelnė tris įvarčius. 2009-2010 su „Ventspils“ komanda latvis rungtyniavo Europos lygos grupių etape. Rungtynėse išvykoje su Berlyno „Hertha"“ latvių klubas išsaugojo „sausus“ vartus, o A. Solovjovas buvo įvertintas kaip vienas geriausių aikštėje pasirodžiusių žaidėjų.

2010-aisiais jauną ir perspektyvų gynėją pastebėjo anglų „Blackpool“ klubas, tačiau „Ventspils“ ir „Blackpool“ klubams taip ir nepavyko susitarti dėl išpirkos, o A. Solovjovas prarado galimybę rungtyniauti Anglijos „Premier“ lygoje.

Tų pačių metų rugpjūtį A. Solovjovas prisijungė prie „Atromitos Yeroskipou“ komandos, rungtyniaujančios Kipre, tačiau čia nuolat kovojo su traumomis ir galiausiai sutartis buvo nutraukta.

2011-aisiais futbolininkas pabandė laimę Anglijos šiaurės „Premier“ lygos „Nantwich Town“ klube, tačiau čia neužsibuvo ir galiausiai atsidūrė „Taure“.

A. Solovjovas taip pat yra atstovavęs Latvijos U-17, U-19 ir U-21 rinktinėms.

Tauargės komandos gynybos grandį sustiprinęs žaidėjas jau debiutavo pirmadienį vykusiose A lygos 5-ojo turo rungtynėse, kuriose „Tauras“ 1:0 (0:0) įveikė Šiaulių „Šiaulius“.