Giliausias tradicijas Europoje turinčios žiniasklaidos atstovų sporto varžybos šiemet vėl sutraukė devynias komandas iš aštuonių valstybių, o pagrindinio turnyro rėmėjo bendrovės „Top sport“ įsteigta čempionų taurė antrą kartą istorijoje iškeliavo į Armėniją.

Iš Jerevano atvykę svečiai apgynė prieš metus iškovotą čempionų titulą. Sidabro apdovanojimais pasipuošė Sakartvelo atstovai, bronzą iškovojo kaimyninės Lenkijos žurnalistai.

Už prizininkų pakylos liko Baltarusijos režimą palikusių ir Lietuvoje bei Lenkijoje dirbančių baltarusių žiniasklaidos atstovų jungtinė komanda, penktą vietą užėmė kelioms dienoms tėvynę palikę ukrainiečiai, šeštą – po kelerių metų pertraukos į Druskininkus grįžę Vengrijos žurnalistai.

Dviem turnyre dalyvavusioms Lietuvos komandoms šį kartą sėkmės pritrūko – Vilniaus žurnalistai užėmė septintą poziciją, o kauniečiai liko laipteliu žemiau. Lietuvos komandos aplenkė tik paskutinėje vietoje likusią Latvijos ekipą.

„Druskininkuose ne kartą laimėjusios „PRESS‘o“ komandos neišgelbėjo netgi po ilgos pertraukos į futbolo aikštelę grįžęs vienas šio turnyro sumanytojų Vytaras Radzevičius, – juokavo turnyrą organizuojančios Lietuvos sporto žurnalistų federacijos ir „PRESS‘o“ vadovas Tautvydas Vencevičius.

– Bet žurnalistų turnyruose rezultatai yra antraeilis dalykas. Džiaugiamės, kad pavyksta tęsti tradiciją ir Druskininkai vėl suvienijo futbolą mėgstančius žurnalistus iš įvairių valstybių. Karo žiaurumus išgyvenantys Ukrainos žurnalistai antrus metus iš eilės atvyko ne tik žaisti futbolą, bet ir humanitariniais tikslais. Varžybų dalyviai solidariai parėmė svečius – į tėvynę ukrainiečiai sugrįžo su medicinos reikmenimis tėvynę ginantiems kariams.“

Čempionai ir prizininkai buvo apdovanoti specialiai turnyrui sukurtais „SportCup“ medaliais ir taurėmis, o labiausiai išsiskyrusiems turnyro žaidėjams įteikti „Primus“, „KIA“ ir „Hummel“ prizai. Turnyro dalyvius sveikino nuo 2010 m. turnyrą priimančių Druskininkų meras Ričardas Malinauskas bei Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius.

„PRESS‘as“ šias varžybas yra laimėjęs keturis kartus, bet pastarąjį sykį tai pavyko padaryti beveik prieš dešimtmetį – 2014-aisiais. Tiek pat sykių nugalėtojų taurę virš savo galvų kėlė ir kaimynai iš Baltarusijos, tris pergales šventė Lenkijos atstovai, du Moldova ir Armėnija, po sykį triumfavo čekai, ukrainiečiai ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto studentai.

Po vizitų Lietuvoje panašius turnyrus pradėjo organizuoti ir kitos šalys – Latvija, Armėnija, Sakartvelas, Egiptas. Artimiausia futbolą žaidžiančių Lietuvos sporto žurnalistų kelionė spalio pabaigoje laukia į Jerevaną.

Tarptautinio žurnalistų futbolo turnyro nugalėtojai:

2005 m. Minskas (Baltarusija)
2006 m. Vilnius (Lietuva)
2007 m. Varšuva (Lenkija)
2008 m. Vilnius (Lietuva)
2009 m. VU Žurnalistikos institutas (Lietuva)
2010 m. Vilnius (Lietuva)
2011 m. Varšuva (Lenkija)
2012 m. Varšuva (Lenkija)
2013 m. Odesa (Ukraina)
2014 m. Vilnius (Lietuva)
2015 m. Minskas (Baltarusija)
2016 m. Praha (Čekija)
2017 m. Minskas (Baltarusija)
2018 m. Minskas (Baltarusija)
2019 m. Kišiniovas (Moldova)
2020 m. nevyko dėl pandemijos
2021 m. Kišiniovas (Moldova)
2022 m. Jerevanas (Armėnija)
2023 m. Jerevanas (Armėnija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją