Pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „Orakulas“ įsteigtą nugalėtojų taurę iškovojo turnyro debiutantai Odesos žurnalistai, jie surinko 20 taškų.

Ukrainiečiai iškovojo šešias pergales ir du kartus sužaidė lygiosiomis.

Be pralaimėjimų žaidė ir turnyro šeimininkai „Press‘o“ žurnalistai, vilniečių sąskaitoje – keturios pergalės ir keturios lygiosios. „Press‘ui“ sidabro medalius lėmė pergalė paskutiniame ture 2:1 prieš trečioje vietoje likusius Briansko (Rusija) žurnalistus. Abi komandos surinko po 16 taškų. Tik vienas taškas nuo prizininkų trejeto skyrė šių metų Lietuvos žurnalistų futbolo čempionato nugalėtoją Kauno komandą. Kauniečiai su 15 taškų liko ketvirti.

Uždarymo ceremonijoje turnyro dalyviai vaišinosi Druskininkų mero Ričardo Malinausko dovana – keptu elniu. Čempionams ir prizininkams buvo įteikti ne tik taurės ir medaliai, bet ir specialiai turnyrui pagaminti „Hummel“ marškinėliai. Turnyro debiutantams – Odesos, Vokietijos ir Egipto žurnalistai - dovanų gavo tradicinius lietuviškus šakočius, kuriuos pagamino „Kauno grūdai“.

Po turnyro aistros iš futbolo aikštės persikėlė prie televizijos ekranų. Žurnalistai stebėjo UEFA Čempionų lygos finalą, kuriame susitiko Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“ futbolininkai. Žurnalistai pasidalijo į dvi stovyklas – „Borussia“ komandos palaikymui vadovavo iš Dortmundo atvykę Vokietijos žurnalistai, o „Bayern“ ekipą aktyviausiai palaikė Lucko atstovai, nes Lucke karjerą pradėjo „Bayern“ saugas ukrainietis Anatolijys Tymoščiukas.

„Šiais metais turnyras pasižymėjo debiutantų gausa. Kitais metais vyks jubiliejinis – dešimtas turnyras, todėl tikimės sulaukti dar daugiau svečių. Turnyruose Lietuvoje jau ne kartą žaidė Škotijos, Danijos, Latvijos, Lenkijos ir kitų šalių žurnalistai, deja, šiais metais ne visi galėjo atvykti, nes turnyras sutapo su UEFA Čempionų lygos finalu ir sporto žurnalistams teko dirbti savo tiesioginį darbą“, - sakė sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Daugiau negu tūkstantį žurnalistų vienijančioje Lietuvos žurnalistų sąjungoje sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ įkurtas 2005 metais. Klubas kasmet rengia jau tradiciniais tapusius turnyrus – tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą, Lietuvos žurnalistų futbolo ir krepšinio čempionatus. „Press‘o“ žurnalistai atstovauja Lietuvai užsienyje vykstančiuose tarptautiniuose žurnalistų turnyruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)