Klubo prezidentas Mantas Kalnietis pristatė FK „Kauno Žalgirio“ 2024-ųjų sezono tikslus – minimalus TOP-3 finišas A lygoje ir LFF taurė.
„Geri tikslai, ką?, – retoriškai paklausė G. Stahlis. – Kai dar buvome pasiruošimo stovykloje, sėdėjome ir diskutavome, aš išdėsčiau tai, kaip svarbu yra komandos atsakomybės jausmas. Aš, kaip vyriausiasis treneris, galiu iškelti tikslus komandai, tačiau jei tais tikslais net patys žaidėjai netiki, tai – laiko gaišimas.
Prieš apibrėžiant savo siekius, mes jiems iškėlėme kriterijus, kad tai privalėjo būti sunkūs ir iššūkį metantys tikslai, tačiau jie turi būti pasiekiami ir realistiški. O svarbiausias dalykas buvo, kad komanda, žaidėjai privalo tuos tikslus suprasti ir prisiimti atsakomybę dėl jų išpildymo – tik tokiu atveju turime šansą pasiekti tai, ko norime“, – teigė strategas iš Švedijos.

Vienas dalykas, kuriuo G. Stahlis atrodė tikrai labai patenkintas, buvo „Kauno Žalgirio“ gynybos grandis. Jis toks užtikrintas ja, kad visiškai rimtu veidu iškėlė sau ir savo auklėtiniams nepaprastą tikslą:
„Tai, kaip mūsų komanda yra sustruktūruota, mūsų gynybinis pagrindas yra labai geras. Mano asmeninis siekis yra vadovauti mažiausiai įvarčių A lygoje praleidusiai komandai ir aš nebijau to sakyti viešai. Aš pats buvau gynėjas, tad tai – didžiulis garbės reikalas.“
Klubo prezidentas M. Kalnietis ir treneris G. Stahlis atskleidė, kad nuodugniai kalbėjo apie praėjusio sezono trūkumus, problemas ir identifikavo prastą atmosferą rūbinėje. Tai nulėmė, kad vienas pagrindinių prioritetų, ieškant naujų žaidėjų, buvo stiprus mentalitetas ir komandinė dvasia.
„Formuoti komandą yra tęstinis darbas, procesas. Žinai, kad turi porą perėjimų langų – žaidėjai išvyksta, nauji žaidėjai atvyksta. Kartais tas procesas įvyksta labai sklandžiai, tačiau kartais tai būna kančia. Toks jau yra trenerio darbas, tačiau reikia tai puoselėti.
Kai pirmąjį kartą atvykau į Kauną susipažinti su klubu, mes pakalbėjome apie praėjusius metus, jų ypatumus, padarytas klaidas ir tai, ką šiais metais norime daryti kitaip, kaip planuojame iš klaidų mokytis. Mes nuodugniai dirbome komplektuodami komandą, ieškodami naujų, tinkamų žaidėjų. Peržvelgėme daug įvairių kandidatų, įvertinome jų asmenybes, charakterius, savaime aišku, nepamiršdami žaidimo kokybės.
Paskutinė treniruočių stovykla buvo labai svarbi žaidėjams. Manau, kad jos rezultatas bus akivaizdus – tvirta, branduolį turinti grupė vyrų, kurie pasiruošę kovoti. Tas mentalitetas bus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją