Pirmame kvalifikacijos rate 5:0 pranokę Dureso „Teutą“ iš Albanijos, antrajame 4:1 parklupdę Jerevano „Alaškert“ iš Armėnijos, o trečiajame 2:1 palaužę Belgrado „Crveną Zvezdą“ iš Serbijos, lemiamame raunde moldavai netikėtai lengvai 3:0 susitvarkė su poros favoritu laikytu Zagrebo „Dinamo“.

Atsakomasis mačas Kroatijos sostinėje baigėsi be įvarčių 0:0 (0:0), o pirmąjį susitikimą namuose geltonai-juodi buvo laimėję net 3:0.

Tokiu būdu „Šerif“ tapo pirmuoju klubu iš Moldovos, kuri savo plotu yra beveik perpus mažesnė už Lietuvą ir turi tik 2,6 milijono gyventojų, žaisiančiu UEFA Čempionų lygos grupių varžybose.

Tiesa, nors „Šerif“ formaliai priklauso Moldovos futbolo sistemai, klubas įsikūręs tarptautiniu mastu nepripažintoje Padniestrės respublikoje ir yra valdomas to paties pavadinimo korporacijos, siejamos su separatistinėmis politinėmis jėgomis.


Kitose rungtynėse Donecko „Šachtar“ (Ukraina) po pratęsimo namuose išplėšė lygiąsias 2:2 su „Monaco“ (Prancūzija), kurios atvėrė grupių varžybų duris, kadangi išvykoje ukrainiečiai buvo laimėję 1:0.

Lemiamą įvartį pratęsime į savo vartus netyčia įmušė Rubenas Aguilaras.

Tolyn žengė ir galingiausias Austrijos klubas „Salzburg“, svečiuose antrą kartą pranokęs „Brondby“ (Danija) tuo pačiu rezultatu 2:1.

Beje, aštuonių pogrupių sudėtys paaiškės jau šį ketvirtadienį 18 valandą Stambule vyksiančios ceremonijos metu.

Visi šių metų pagrindinio UEFA Čempionų lygos turnyro dalyviai:

„Manchester City, „Manchester United“, „Liverpool“, Londono „Chelsea“ (visi – Anglija), Madrido „Atletico“, Madrido „Real“, „Barcelona“, „Sevilla“, „Villarreal“ (visi – Ispanija), Milano „Inter“, AC „Milan“, Bergamo „Atalanta“, Turino „Juventus“ (visi – Italija), Miuncheno „Bayern“, „Leipzig“, Dortmundo „Borussia“, „Wolfsburg“ (visi – Vokietija), „Lille“, PSG (abu – Prancūzija), Lisabonos „Sporting“, „Porto“, Lisabonos „Benfica“ (visi – Portugalija), Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai), Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), „Brugge“ (Belgija), Kijevo „Dinamo“, Donecko „Šachtar“ (Ukraina), Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Berno „Young Boys“ (Šveicarija), „Malmo“ (Švedija), „Salzburg“ (Austrija) ir Tiraspolio „Šerif“ (Moldova).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)