Po nesėkmingo 2021 metų sezono pradžios prie komandos vairo stojo buvęs Norvegijos vyrų bei moterų rinktinių ir „Rosenborg“ klubo treneris Peras-Mathiasas Hogmo. Bene skambiausias jo pasiekimas – 2000 metais su moterų rinktine iškovotas olimpinių žaidynių auksas.

Šių metų UEFA Čempionų lygos kvalifikacijoje „Hacken“ klubas iškrito jau II-ame etape, sensacingai pralaimėjęs Farerų Salų Klaksviko „KÍ“ klubui. Tai, kas žengė toliau, nulėmė nervų pilna 11 metrų baudinių serija, kurioje švedai varžovams nusileido 6:7. Permainingas pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 2:2, o po dviejų pratęsimo kėlinių – 3:3.

„Tai buvo rungtynės, kurias mes labai norėjome laimėti. Įmušėme tris įvarčius, taip pat, kaip paskutinėse rungtynėse Švedijos lygoje, kurias laimėjome, tad per paskutines dvi rungtynes įmušėme net 6 įvarčius.

Rungtynes pralaimėjome, dabar tai istorija. Per kovas su Klaksviko ekipa žaidėjai įgavo daug naudingos patirties, taip pat sugrįžo keletas žaidėjų po traumų. Esame užsibrėžę tikslą parodyti visas savo galimybes. Labai laukiame rungtynių Vilniuje.

Ilgą laiką buvome priversti žaisti po 3 rungtynes per savaitę, tačiau dabar gerai pailsėjome, turėjome net aštuonias laisvas dienas. Poilsis mums buvo labai reikalingas. Per paskutines kelias treniruotes atrodė, jog žaidėjai susigrąžino visas anksčiau turėtas jėgas, gali mėgautis žaidimu ir yra pasiruošę atiduoti labai daug energijos rytoj“, – kalbėjo „Hacken“ klubo vairininkas.

Vilniečiai praėjusių metų Europinėje atrankoje įsirašė savo vardus istorijoje ir pateko į UEFA Konferencijų lygą. Pakeliui ten, žalgiriečiai sugebėjo nukauti didžiausią biudžetą turintį Švedijos klubą – „FF Malmo“, bendru rezultatu 3:0. Geteborgo komandos strategas prisimena įspūdingą „Žalgirio“ pasirodymą, tačiau pernelyg jo nesureikšmina.

„Tai, taip pat, jau istorija. „Žalgiris“ šiais metais turi daug naujų žaidėjų ir tai, iš esmės, visai kita komanda. Aišku, liko žaidėjų iš tos aukštumų pasiekusios komandos, liko tas pats treneris ir ta patirtis, kurią jie įgavo žaisdami Konferencijų lygoje, jiems tikrai pasitarnaus.

Stebėjome keletą paskutinių vilniečių rungtynių A lygoje, analizavome jų paskutinį pasirodymą su Stambulo „Galatasaray“ ir labai gerai suprantame, prieš ką ketvirtadienį mes kovosime.

Delfi trenerio pasiteiravo, kokį įspūdį paliko „Žalgirio“ pasirodymas prieš Turkijos grandus „Galatasaray“.

„Vaizdas aikštėje buvo labai apylygis. Dvi stiprios komandos, kurioms jėgas reikėjo aiškintis iki pačio galo. Vilniečiai atrodė puikiai pasiruošę turkams ir sugebėjo su jais rimtai pakovoti, tačiau dabar mūsų laukia naujos rungtynės, kurios bus tikrai kitokios.

Mums labai patiko pamatyti, kaip „Žalgiris“ žaidė prieš tokį klubą kaip „Galatasaray“, iš to sužinojome tikrai daug, įgavome naudingos informacijos ir labai laukiame artėjančių kovų“, – su šypsena atsakė norvegas.

„Hacken“ yra laikomi šio kvalifikacijos etapo favoritais, tačiau treneris ironiškai pašiepė bendrą favoritų idėją.

„Praėjusiais metais „Malmo“ taip pat buvo favoritai, bet matėme, kaip baigėsi mačai. Čia futbolas, nutikti gali bet kas. Mes pasiruošėme, kaip galėjome ir stengsimės rytoj nugalėti“, – kalbėjo Peras-Mathias Høgmo.

Puikiu žaidimu puolime šiais metais pasižymi komandos vidurio saugas M. Rygaardas, kuris jau yra pelnęs šešis įvarčius ir išdalinęs 10 rezultatyvių perdavimų, krašto saugas I. Sadiqas taip pat neatsilieka sportine forma – 14 pelnytų įvarčių. Jie buvo pagrindiniai žaidėjai, padėję Geteborgo klubui iškovoti Švedijos taurę.

„Patirtis tokio tipo rungtynėse yra labai svarbi. Turime žaidėjų, kurie žaidė Norvegijos nacionalinėje rinktinėje, kurie yra žaidę Europinio lygio futbolą, tad tikrai esame pasiruošę kautis ir rytoj atiduoti viską, ką turime.

Mūsų komanda pasižymi puikiu greičiu, puikiais fiziniais pajėgumais, tačiau mes tą naudosime protingai ir taktiškai, toks mūsų identitetas“, – užbaigė norvegas.