Pasak ekipos vyr. trenerio Vitalijaus Stankevičiaus, šiuo metu rinktinė yra nukraujavusi, ypač priekinė grandis, skaudus yra puolėjo Lino Pilibaičio praradimas. Trūks ir į nacionalinę rinktinę pakviesto vartininko Mindaugo Malinausko, traumuoto saugo Gedimino Vičiaus, kitų žaidėjų.

"Noriu pažymėti, kad labai gerai žaidžia Artūras Rimkevičius. Vartininką M.Malinauską paskolinome nacionalinei rinktinei, vietoj jo į savo gretas pasikvietėme Paulių Grybauską. Iš tikrųjų mūsų jaunimo rinktinės tikslas ir yra auginti žaidėjus nacionalinei futbolo rinktinei", - sakė V.Stankevičius.

"G.Vičius į rinktinę neatvyks, nes yra traumuotas, pasikvietėme Edviną Blažį, Marių Činiką. Iš viso būrio futbolininkų, kurie yra 1983 m. gimimo tegali žaisti keli žaidėjai. Tai didelis nuostolis mums. Tad į rinktinę po truputį įtraukiami futbolininkai, gimę 1984 m., 1985 m., 1986 m. Labai smagu, kad į rinktinę beldžiasi 1986 m. gimimo futbolininkai. Ženkliai paaugo Alfredas Skroblas, Egidijus Majus, Andrejus Sokolovas, Vytautas Lukša, Mindaugas Kalonas, Andrius Šidlauskas. Svarstėme, ar pasikviesti į rinktinę A.Jeršovą, bet pasitarę su treneriais nusprendėme šiam žaidėjui dar duoti laiko subręsti rinktinei", - sakė jaunimo ekipos treneris.

"Abejos rungtynės - tiek su Serbijos Juodkalnijos, tiek su Belgijos rinktinėmis, mums yra labai svarbios. Nesvarbu, kad nepatenkame į jaunimo Europos čempionatą, tačiau mūsų rezultatai lemia reitingus. Tikrai nesinori būti paskutiniais. Šios rungtynės mums svarbios ir tobulėjimo atžvilgiu. Svarbu kuo aukštesnėje vietoje buti savo pogrupyje. Žinau, kad šiose rungtynėse kovosime - eisime nugalėti, o trenerių komanda ruošia komandą ir tiki jos sėkme. Po sunkių išbandymų ankstesnėse varžybose komandoje jaučiasi sutvirtėjimas ir vieninga dvasia," - tvirtino V.Stankevičius.

Jaunimo ekipos sudėtyje šį kartą be neseniai Latvijos čempionu tapusio Liepojos "Metalurgs" saugų Dariaus Miceikos ir M.Kalono bus dar du legionieriai - į ekipą sugrįžo Sankt Peterburgo "Zenit" dubleriams atstovaujantis E.Majus, antrą kartą pakviestas Lietuvos futbolo mėgėjams mažai žinomas Vokietijoje gyvenantis ir žaidžiantis Šarūnas Stančaitis.

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės žaidėjų sąrašas atrankos rungtynėms prieš Serbija ir Juodkalniją bei Belgiją

Vartininkai - Paulius Grybauskas ("Ekranas"), Šarūnas Kilijonas ("Kaunas");

Gynėjai - Alfredas Skroblas ("Ekranas"), Tomas Mikuckis ("Žalgiris"), Marius Žaliūkas ("Kaunas"), Andrejus Sokolovas ("Vilnius"), Tadas Kijanskas ("Šilutė"), Šarūnas Stančaitis ("Wehrsdorf", Vokietija), Egidijus Majus (Sankt Peterburgo "Zenit", Rusija), Marius Kazlauskas ("Vilnius");

Saugai - Mindaugas Panka ("Vilnius"), Darius Miceika (Liepojos "Metalurg", Latvija), Giedrius Tomkevičius ("Ekranas"), Vytautas Lukša ("Vilnius"), Mindaugas Kalonas (Liepojos "Metalurg", Latvija), Andrius Šidlauskas ("Šiauliai"), Darvydas Šernas ("Vėtra"), Donatas Navikas ("Atlantas");

Puolėjai - Kęstutis Ivaškevičius ("Šilutė"), Artūras Rimkevičius ("Kaunas"), Marius Činikas ("Nevėžis"), Edvinas Blažys ("Vėtra").

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją