Tyrimas buvo atliktas pagal duomenis, kuriuos nutekino anoniminis šaltinis, pasivadinęs „Football Leaks“. Be to, dokumentuose šmėžuoja ir kito garsaus portugalo Jose Mourinho pavardė.

Įtariama, kad Madrido „Real“ puolėjas ir „Manchester United“ treneris didžiules pinigų sumas perkėlė į Jungtinei Karalystei priklausančias Mergelių salas.

Visgi abi futbolo pasaulio žvaigždės neigia jiems mestus kaltinimus.

„Tiek C. Ronaldo, tiek J. Mourinho yra visiškai paklusnūs mokesčių institucijoms Ispanijoje ir Anglijoje, – pareiškime rašo abu vyrus atstovaujanti futbolo agentūra „Gestifute“.

– Bet koks šmeižtas ar kaltinimas dėl C. Ronaldo ir J. Mourinho mokesčių vengimo bus praneštas reikiamiems valdžios organams ir patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.“

Pareiškimai buvo paviešinti kelių valstybių žurnalistų grupės, kuri ištyrė apie 18 mln. dokumentų. Juose yra įvardinta ir daugiau elitinių pasaulio futbolininkų.

Tyrime dalyvavo ir tokie leidiniai kaip vokiečių „Der Spiegel“, ispanų „El Mundo“ ar Jungtinės Karalystės „Sunday Times“. Jie per artimiausias kelias savaites ketina paviešinti seriją straipsnių, kuriuose bus pateikta iš „Football Leaks“ gauta informacija.

Dokumentuose teigiama, kad C. Ronaldo iki 2014-ųjų į Mergelių salas perkėlė 63,5 mln. eurų pajamų, o J. Mourinho į banko sąskaitą Šveicarijoje, kuri priklauso Mergelių salų kompanijai – 12 mln. eurų.

Skelbiama, kad sistemą, kaip išsisukti nuo mokesčių, sugalvojo agentas Jorge Mendesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)