Žalgiriečiai atsakomojojoje dvikovoje savo varžovams nusileido net 0:5, o bendrai nusilenkė 1:8 ir dabar bandys užsikabinti UEFA Konferencijų lygos atrankos varžybose.

Lemiamą jų etapą vilniečiai turės pradėti be savo puolimo lyderio Mathiaso Oyewusi, kuris už du mostus alkūnėmis užsidirbo dvi geltonas korteles ir buvo išvarytas iš aikštės.

„Tokius mačus sunku komentuoti. Dėkoju mūsų sirgaliams, kurie atvažiavo ir labai gerai mus palaikė, bet ne viskas mums pavyko taip, kaip mes to norėjome. Ir, žinoma, labai daug šiandien mes praleidome.

Turėjome dviejų įvarčių deficitą ir kėlėme uždavinį maksimaliai greitai pasižymėti. Ne tik to nepadarėme, bet ir labai daug patys praleidome. Futbolas yra futbolas, tai banalu. Laukia kitos rungtynės ir reikės ruoštis kitam varžovui. O prieš tai – pakelti komandos dvasią. Po penkių įvarčių tai padaryti bus sunku“, – liūdnai kalbėjo svečių treneris Vladimiras Čeburinas.

Jam labiausiai užkliuvo brangiai kainavusios žaidėjų klaidos.

„Varžovai žaidė panašiai kaip ir pirmose rungtynėse, darė tai, ką ir visada. O mes praradome daug kamuolių, ypač atakų pradžioje, ir tada varžovai aštriai kontratakuodavao, nes mes nebebūdavo savo gynybinėse pozicijose“, – dėstė strategas.

Visiškai dominavusio „Hacken“ gretose dublį atliko Ibrahimas Sadiqas (63 min. ir 73 min. į vartus), po vieną tikslų smūgį pridėjo Srdjanas Hrstičius (28 min.), Samuelis Gustafsonas (56 min.) ir Momodou Laminas Sonko (90+2 min.).

Nors ir praleido penkis įvarčius, „Žalgirio“ vartininkas Edvinas Gertmonas atrėmė dar 10 pavojingų oponentų šūvių.

Pirmąjį komandų susitikimą prieš savaitę LFF stadione 3:1 laimėjo „Hacken“ futbolininkai, tad žaliai-baltiems reikėjo naikinti dviejų įvarčių deficitą. Deja, žalgiriečiams buvo toli iki to.

1:8 pralaimėta serija – viena skaudžiausių „Žalgirio“ nesėkmių istorijoje. Dar didesniu skirtumu 0:8 (0:6 ir 0:2) buvo suklupta tik 1992-aisiais UEFA Čempionų lygos atrankoje prieš Eindhoveno PSV su pačiu brazilu Romario priešakyje.

„Hacken“ automatiškai užsitikrino vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir dar galės pakovoti dėl patekimo į Europos lygą su „Aberdeen“ klubu iš Škotijos.

„Žalgiris“ savo pasirodymą tęs paskutiniame UEFA Konferencijų lygos atrankos etape, kur laukia akistata su Budapešto „Ferencvaros“ iš Vengrijos.

„Ferencvaros“ komandą žalgiriečiai sutiko ir 2021-ųjų UEFA Čempionų lygos atrankoje. Tuomet varžovams buvo nusileista abu kartus (0:2, 1:3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)