Pergalę rungtynėse su Maroku prancūzams leido pasiekti Theo Hernandezo (5 min.) ir Randalo Kolo Muani (79 min.) įvarčiai, itin patikimas vartininko Hugo Lloriso žaidimas ir Fortūnos šypsniai.

Kitokį veidą nei ankstesnėse turnyro rungtynėse parodžiusi Maroko rinktinė pusfinalyje atakavo itin drąsiai, kontroliavo kamuolį, dažnai grėsmingai įsiverždavo į varžovų baudos aikštelę, bet kamuolys suspurdėti europiečių vartų tinkle nepanoro.

Statistika

„Mane kol kas į skirtingas puses tampo emocijos ir pasididžiavimas. Tai žingsnis į priekį, tačiau lieka dar vienas. Jau mėnesį esame kartu, tai niekada nėra lengva, bet dabar nuotaika labai puiki. Šią akimirką įvykdėme tai, ko norėjome, o sekmadienį norėsime daugiau“, – po pergalės pusfinalyje teigė 54-erių Prancūzijos rinktinės vairininkas Didier Deschamps'as.

Dar 1998-aisiais su Prancūzijos rinktine pasaulio čempionu tapęs kaip futbolininkas, 2018-aisiais komandai dar sykį triumfuoti pirmenybėse jis jau padėjo kaip vyriausiasis treneris. Apskritai šiame poste D. Deschamps'as jau yra įsitvirtinęs ilgiau už visus savo pirmtakus – vyriausiojo rinktinės stratego pareigas buvęs saugas eina jau dešimtmetį.

„Žinote, antrą kartą iš eilės būti finale – specifinis jausmas. Bet pokalbis šį kartą sukasi ne apie mane, o apie Prancūzijos rinktinę. Mes turime galimybę kovoti dėl antro iš eilės čempionų titulo ir su savo štabu padarysime viską, kad sekmadienį jaustumėmės dar laimingesni“, – tvirtino prancūzas.

Iki pasaulio čempionato finalo savo komandą D. Deschamps'ui vėl pavyko nuvesti ir be vienos ryškiausių Prancūzijos futbolo žvaigždžių. 2018-aisiais nežaidęs dėl skandalingos praeities istorijos, vėliau Karimas Benzema su trenksmu grįžo į rinktinę, bet šio čempionato išvakarėse paaiškėjo, kad Katare puolėjas negalės rungtyniauti dėl blauzdos traumos.

Karimas Benzema

Pastaruoju metu Ispanijos žiniasklaidoje sklandžiusius gandus, kad 34-erių Madrido „Real“ puolėjas jau treniruojasi visa jėga ir neva gali padėti rinktinei finale, spaudos konferencijoje po pusfinalio pagarsino vienas iš čempionate dirbančių žurnalistų.

Išgirdęs klausimą, „ar tai tiesa ir ar sveiko Benzema paslaugų treneriui gali prireikti finale“, D. Deschamps'as demonstratyviai išpūtė orą.

„Kitas klausimas“, – žurnalistui atsakyti nepanoro treneris.

Pažymėtina, kad K. Benzema yra registruotas tarp 26 Prancūzijos rinktinės futbolininkų turnyre Katare.

Sekmadienį 17 val. prancūzai dėl titulo susirems su Argentinos rinktine, kuri pusfinalyje 3:0 įveikė Kroatiją. Paprašytas pasidalinti savo mintimis apie laukiančius varžovus ir jų lyderį Lionelį Messi, D. Deschamps'as įvardijo, kodėl 35-erių L. Messi argentiniečius į priekį sekasi vesti kur kas sėkmingiau, nei prieš ketverius metus Rusijoje.

„Aš nenoriu kalbėti apie kažkokį Anti-Messi planą. Man atrodo, kad mes jau pamatėme Argentinos potencialą, pamatėme, kad rungtynėse su Kroatija jie tiesiog dominavo aikštėje, ką tokiame lygyje ir tokiame varžybų etape daryti yra labai sudėtinga.

Tačiau faktas, kad norėdami pasiekti savo tikslų mes privalome sumažinti Messi daromą įtaką komandai. Lionelis buvo ir yra ryškus nuo pirmųjų čempionato dienų. Lyginant su 2018-aisiais, kai jis žaidė aiškioje puolėjo pozicijoje, dabar Messi dažniau užsiima kamuolio skirstymu, dažniau prie jo prisiliečia, o tai netgi dar pavojingiau. Neabejotina, kad sekmadienį turėsime reikalų su vienu iš geriausių pasaulyje“, – dėstė D. Deschamps'as.

Tiek Prancūzijos, tiek Argentinos rinktinės pasaulio čempionėmis yra tapusios po du kartus.

Dar prieš finalinį susitikimą paaiškės ir pasaulio čempionato bronzos laimėtojai. Šeštadienį 17 val. tarpusavio akistatą pradės Kroatija ir Marokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją