Šią savaitę tiek aukščiausiosios lygos, tiek „Bundesliga 2“ čempionato komandos, laikydamosios vietos sveikatos organizacijų rekomendacijų, grįžo į treniruočių procesą.

Tai ženklas futbolo gerbėjams, kad Vokietija taps pirmoji, kurioje į stadionus grįš futbolas.

Grįš futbolas, bet ne žiūrovai.

Pranešama, kad Vokietijos dvi aukščiausiosios lygos sirgalių į stadionus ketina neleisti net iki naujųjų metų.

„Bundesliga“ vykdantysis direktorius Christianas Seifertas teigė, kad parengtas planas sezoną atnaujinti nuo gegužės pradžios, o likusius 9 turus sužaisti iki birželio pabaigos.

„Mes esame dalis šalies kultūros, žmonės trokša grįžti į įprastas gyvenimo vėžes, vienas to ženklų būtų į stadionus ir TV ekranus grįžęs futbolas“, – lygos vadovą cituoja „New York Times“.

Vokietija neišvengė COVID-19 infekcijos bangos, šalyje užsikrėtė virš 107 tūkstančių žmonių, tai ketvirta šalis Europoje pagal koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičių.

Tačiau šalies sveikatos sistema atlaikė COVID-19 bangą galbūt geriau, nei kur kitur pasaulyje, nes mirštamumas nuo šios infekcijos mažesnis net už Pietų Korėjos situaciją.

Anot Ch. Seiferto, jis nemano, kad „Bundesliga“ papildomai apkraus šalies sveikatos sistemą.

Rengdama lygos sugrįžimo planą, „Bundesliga“ apskaičiavo, kad vienerioms rungtynėms reikės 240 žmonių, įskaitant žaidėjus, trenerių štabą, medicinos personalą, teisėjus, stadionų darbuotojus ir pan.

Buvo sudarytos dvi darbo grupės, kurių viena parengė higienos planą treniruotėms ir rungtynėms bei veiksmų planą ką daryti, jei žaidėjo testas – teigiamas.

Noras grįžti į stadionus paremtas ne tik emocija, bet finansiniais aspektais.

Apskaičiuota, kad „Bundesliga“ gali patirti mažiausiai 750 mln. eurų nuostolį. Tai kur kas mažiau, nei „La Liga“ ar „Premier“ lygų nuostoliai, kurie atitinkamai gali siekti mažiausiai po milijardą eurų.

„Kol kas esame visi kovoje dėl išlikimo“, – neslepia Ch. Seifertas, kuris prognozavo, kad 50 proc. antros lygos ir penki aukščiausios lygos klubai „atsidurtų bankroto rizikoje“, jei sezonas būtų visiškai atšauktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)