Permaininga dvikova Rajano miesto „Ahmad Bin Ali“ stadione baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:0).

JAV rinktinė aktyviau pradėjo dvikovą, dažniau kontroliavo kamuolį ir 36-ą minutę pasiekė tikslą: po puikaus Christiano Pulisičiaus perdavimo iš gilumos pasižymėjo „Lille“ puolėjas Timothy Weah.

Timothy Weah

Ir po praleisto įvarčio Velsas atrodė blankiai. Tik sužaidus gerą valandą Roberto Page' o auklėtiniai pirmą kartą rimčiau grasino varžovoms.

64 min. iš pradžių galva iš arti smūgiavo Benas Daviesas, o vėliau po kampinio puikios progos neišnaudojo Kiefferis Moore'as, galva smūgiavęs virš vartų.

Atrodė, JAV rinktinei beliko 10 minučių atsilaikyti, juo labiau Velsas neblizgėjo kurdamas progas.

Valus gelbėjo... JAV gynėjas Walkeris Zimmermanas, 80-ą min. baudos aikštelėje negrėsmingoje situacijoje prasižengęs prieš nusisukusį nuo vartų Garethą Bale'ą.

Gareth Bale

Prie 11 m žymos stojęs G. Bale'as nepaliko jokių vilčių lietuviškų šaknų turinčiam JAV vartininkui.

Per likusį laiką vyravo kieta kova, tačiau pavojingų progų nesukūrė vei valai, nei amerikiečiai – 1:1.

Velsas į planetos pirmenybes grįžo po 64-erių metų: šią rinktinę planetos pirmenybėse pamena tik ženkliai vyresnės kartos futbolo sirgaliai – valai čia žaidė dar 1958-aisiais, pateko į atkrintamąsias, juos sustabdė Brazilija su legendiniu Pele. Būtent jis tąkart mušė į Velso vartus ir išsiuntė valus namo.

FIFA reitinge JAV užima 16-ą vietą, Velsas – 19-as.

Rezultatas

JAV 1 – 1 Velsas

36' [1:0] Timothy Weah

82' [1:1] Garethas Bale'as (11 m baudinys)

Statistika

JAV į planetos pirmenybes grįžo praleidusi 2018-ųjų pasaulio čempionatą Rusijoje. Šiaurės Amerikos atstovai iš 7-ių pasaulio čempionatų keturiuose pasiekė atkrintamąsias.

JAV stratego Greggo Berhaltero vadovaujama rinktinė į Katarą atvyko be jokių kontrolinių rungtynių lapkritį. Be to, JAV nelaimėjo nė vieno iš trijų paskutinių tarptautinių dvikovų.

Įdomu tai, kad JAV pasaulio čempionatuose nelaimėjo nė vieno iš paskutinių 9-ių dvikovų prieš varžovus iš Europos. Ne išimtis ir mačas prieš Velsą, šią seriją pratesęs iki 10-ies nelaimėtų rungtynių prieš Senojo žemyno atstovus.

R. Page'o auklėtiniai į Katarą prasibrovė po papildomų atrankos rungtynių, kuriose pranoko Austriją ir Ukrainą.

JAV rinktinės vienuoliktukas: vartininkas Turneris; gynyboje – Destas, Zimmermanas, Adamsas, Robinsonas; saugai – Musah, McKennie, Reamas; priekyje – Pulisičius, Weah, Sargentas.

Velso startinė sudėtis: vartininkas Hennessey; gynyboje – Mephamas, Rodonas, B. Daviesas, Robertsas; saugų grandyje – Ampadu, Ramsey, Wilsonas, N. Williamsas, Jamesas, priekyje – Bale'as.

Pirmose grupės rungtynėse Anglija net 6:2 nepasigailėjo Irano nacionalinės komandos.


Standings provided by Sofascore

FIFA 2022 metų pasaulio čempionato Katare turnyro sistema

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją