Marijampoliečių vyriausiasis treneris Miguelis Moreira sako, kas komandos laukia labai sunkios rungtynės.

„Manau, abiems komandoms tai bus labai įdomios rungtynės. Kodėl? „Viborg“ tai bus pirmosios rungtynės Europos taurių turnyruose pastaraisiais metais. Mums bus įdomu, nes žaisime su, mano nuomone, viena geriausiai organizuotų Danijos lygos komandų, – spaudos konferencijoje sakė M.Moreira. – Ši komanda turi labai aukštų žaidėjų ir yra labai agresyvi standartinių padėčių metu.

Bus įdomu, nes, kaip sakiau, jiems tai bus vienos pirmųjų rungtynių Europos taurių turnyruose, o mes žaisime su komanda iš lygos, kuri yra 18-a UEFA reitinge.“

Danijos žurnalisto paklaustas, ar vertina Viborgo klubą kaip poros favoritą, „Sūduvą“ treniruojantis portugalas nepaminėjo šio termino, tačiau teigė, kad varžovai turėtų jausti didesnį spaudimą dėl galutinio rezultato.

„Atsakysiu taip. „Sūduva“ neturi spaudimo. Manau, jis yra „Viborg“ pusėje, nes jūsų lyga yra aukštesnėje pozicijoje UEFA reitinge nei mūsų lyga, o „Viborg“ biudžetas yra didesnis už mūsų. Mes neturime spaudimo, nes arba laimėsime, arba pasimokysime“, – teigė treneris.

Pasak M. Moreiros, „Sūduvos“ trenerių štabas išsamiai analizavo būsimus varžovus, žino jų stiprybes, tačiau išskyrė ir aukštą žaidėjų lygį.

„Mes išsamiai analizavome „Viborg“, nagrinėjome 8 pastarąsias jų rungtynes. Žinome komandos stiprybes ir silpnesnes vietas. „Viborg“ gali sukelti sunkumų bet kuriai komandai, ne tik „Sūduvai“. Jei „Viborg“ žaistų su „Manchester United“, jie turi pakankamai jėgų, kad sukeltų problemų ir šiai komandai, – kalbėjo M. Moreira. –Tikimės labai sunkių rungtynių čia.

Galbūt turime vieną pranašumą – fizinį pasirengimą. Danija tik pradeda sezoną, o mes esame jo viduryje. Tačiau žinome, kad „Viborg“ turi gerus žaidėjus, pavyzdžiui, Jay-Roy Grotas prieš 2 sezonus sužaidė 23 rungtynes už „Leeds“. Iš to galime matyti skirtumą.“

Žvilgsnis į „Sūduvos“ varžovus – „Viborg“ taktika ir esminiai žaidimo akcentai

Šios rungtynės į Lietuvą pritraukė būrį Danijos futbolo fanų: į Marijampolę atvyko virš 200 sirgalių iš Danijos, kurie Suvalkijos sostinę pasiekė dar dvikovos išvakarėse.

Iš dalies danų klubo sirgalių aktyvumas suprantamas: „Viborg“ vos antrą kartą varžysis tarptautiniame fronte, tad tai neeilinė galimybė „Viborg“ aistruoliams stebėti savo komandą, kovojančią UEFA turnyre.

Prieš rungtynes laida #MesSūduva su buvusiu „Sūduvos“ žaidėju Mariumi Činiku atidžiau pažvelgė į būsimus marijampoliečių varžovus.

„Viborg“ dvikovą su „Aalborg“ analizavęs M. Činikas pastebi, kad žaidžiant priekyje futbolininkai mėgsta keistis pozicijomis ir taip išmušti priešininkus iš vėžių.

„Nustebino užtikrintas „Viborg“ ekipos kamuolio įžaidimas nuo savo vartų. Tai gali jiems pakišti koją. Keliuose momentuose jie turėjo rimtų problemų“, – teigė M. Činikas.

„Kaip žaisti prieš danų ekipą geriausiai žino strategas. Mano manymu, reikėtų leisti „Viborg“ įžaisti kamuolį nuo savo vartų, neva parodyti „Sūduvai“, jog žais atsitraukusi, tačiau kažkuriuo momentu paspausti varžovus ir tikėtis jų klaidos.

Taip pat pastebime, kad standartinių situacijų metu kamuolys užsilaiko „Viborg“ baudos aikštelėje.

Kažkaip jie gerai „neišsivalo“, neišmuša kamuolio iš baudos aikštelės, reikėtų ten daugiau paieškoti laimės.

Siekti kuo daugiau kampinių, standartinių sitaucijų. Individualiai didelių silpnybių nėra, žaidžia jauni žaidėjai, 22-26 metai, tai – futbolininkų branda“, – pasakojo M. Činikas.

Visos buvusio futbolininko įžvalgos prieš dvikovą su „Viborg“ – laidoje #MesSūduva:

„Viborg“ klubas tarptautinėje arenoje debiutavo dar 2000-aisiais ir UEFA taurės turnyre pasiekė antrą atrankos etapą.

Antro šanso sirgaliams teko laukti ilgiau nei du dešimtmečius.

Praėjusiame sezone „Viborg“ ekipa po pirmų dviejų ratų buvo septinta ir tęsė kovas grupėje, kuri kovojo dėl išlikimo Superlygoje.

Šioje grupėje „Viborg“ ir liko aukščiausioje galimoje – septintojoje – vietoje (17 taškų per 10 rungtynių: 4 pergalės, 5 lygiosios, 1 pralaimėjimas). Vis dėlto Danijoje tai suteikia teisę žaisti mačą varžovų aikštėje su aukštesnės grupės penktąja vieta dėl teisės dalyvauti Europos Konferencijų lygoje.

Būtent šia galimybe Viborgo klubas ir pasinaudojo – baudinių serijoje palaužė „Aalborg“ (pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas – 1:1, baudiniai – 3:1) ir antrą kartą savo istorijoje prasiskynė kelią į Europą.

Dvikova – tiesiogiai „Delfi TV“ eteryje

Visiems atostogaujantiems ar tiems, kurie negalės nuvykti į stadioną stebėti rungtynių, „Delfi TV“ suteiks galimybę tiesiogiai stebėti UEFA Konferencijų lygos atrankos rungtynes.

Dvikovos transliaciją nuo 19:30 val. bus galima stebėti tiek televizijoje pasirinkus „Delfi TV“ kanalą, tiek naujienų portale „Delfi“ išmaniajame telefone ar kompiuterio ekrane, tiek ir „Delfi“ kanale socialiniame tinkle „Facebook“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją