„Kaip sakoma, sirgaliai – lyg dvyliktas žaidėjas, noriu jiems padėkoti, labai džiaugiuosi, kad mus palaiko“, – kukliai po rungtynių šypsojosi P. Golubickas.

Saugas džiaugiasi neeiline proga žaisti prieš tokio aukšto lygio priešininkus.

„Manau, kad nusipelnėme pergalės, žinoma, buvo sunku. Varžovai paliko labai geros komandos įspūdį, o man smagu, kad tokio amžiaus galiu jau žaisti prieš tokius varžovus.

Laukiu daugiau tokių rungtynių“, – ketvirtadienį ištuštėjusiame stadione po mačo alyga.lt svetainei kalbėjo P. Golubickas.

Žaibiškai progresuojančiam saugui ilgai tokios progos laukti nereikės: jau kitą ketvirtadienį Marijampolėje kovoje dėl vietos Europos lygos grupių etape „Sūduva“ priims Vengrijos čempionę – Budapešto „Ferencvaroš“ ekipą.

„Dar asmeniškai neteko matyti varžovų, buvau susikoncentravęs į „Maccabi“ ekipą. Dabar dėmesį skirsime kitam mačui“, – teigė „Sūduvos“ atakų varikliukas.

Algis Jankauskas – apie sūduviečiams akį merkiančius futbolo dievus

„Daug buvo varžovų, prieš kuriuos sakydavo, kad neturime jokių šansų ir mes jau palaidoti, šveicarų „Sion“, kipriečių APOEL. Bet mes parodėme, kad tai ne atsitiktinumas.

Tai sunkaus darbo vaisiai“, – po rungtynių pavargęs kalbėjo 36-erių komandos kapitonas.

Netikėtas, greitas „Sūduvos“ pirmasis įvartis kaip reikiant palengvino šeimininkų užduotis.

„Žinojome, kad bus sunkios rungtynės, o įmušti įvarčiai visada padeda. Pelnėme pirmą, vėliau įmušėme antrą.

Galiu pasakyt, kad futbolo dievai šiandien buvo mūsų pusėje. Tenka pripažint, kad varžovai sukūrė begalę progų.

Panašu, kad kažkas mūsų vartus buvo užkerėjęs. Sirgaliai verti pagarbos, norėtųsi visada žaisti tokioje atmosferoje. Mums būtų žymiai lengviau“, – neslėpė „Sūduvos“ gynėjas.

Antro kėlinio pradžioje „Maccabi“ užgulė šeimininkų vartus, tačiau „Sūduva“ neklydo ir ypač pavojingų progų varžovams nesuteikė.

„Varžovai žinojo, kad kairėje pusėje iškritus Vaidui Slavickui turime problemų. Jokiu būdu nesakau, kad Ovidijus Verbickas žaidžia blogai, tiesiog tai ne jo pozicija. „Maccabi“ pamatė, kad tai silpnoji mūsų pusė ir 80 proc. atakų rezgė tuo kraštu.

Treneris per pertrauką akcentavo, kad padėtume Ovidijui. Tą ir darėme antrame kėlinyje, tai pasiteisino“, – apie antrą mačo pusę kalbėjo A. Jankauskas.

Anot patyrusio gynėjo, kitame etape tikrai nebus lengviau.

„Vengrai tikrai geriau, nei Zagrebo „Dinamo“. Tačiau šiame etape nėra tokių komandų, kur galime sakyti, kad tai silpna komanda ar panašiai.

Čia visos stiprios komandos, daugeliu atvejų – savo šalių čempionai. Žinoma, mums lengva nebus“, – prognozavo A. Jankauskas.

„Sūduva“ UEFA Europos lygos pirmas atkrintamųjų varžybų rungtynes su „Ferencvaroš“ namie žais jau kita ketvirtadienį, rugpjūčio 22 d. Atsakomasis mačas Budapešte vyks rugpjūčio 29 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)