Jau 1-ą rungtynių minutę „Kruojos“ vartininkas Martynas Matuzas buvo priverstas pademonstruoti savo meistriškumą, kai labai rimtai vartams pagrasino „Sūduvos“ puolėjas Tomas Radzinevičius.

Po kelių minučių Ričardas Beniušis galėjo pasiųsti kamuolį į buvusios komandos vartus, tačiau dėkingos progos neišnaudojo. Kiek vėliau tas pats „Kruojos“ snaiperis galėjo pasižymėti iš neigiamos pusės, nes vos nenukreipė kamuolio į savo vartus.

Pirmoje rungtynių pusėje, tiek viena, tiek kita komanda trumpam perimdavo žaidimo kontrolę į savo rankas, bet ilgą laiką jokių pavojingų išpuolių prie abiejų komandų vartų nebuvo sukurta.

Vis tik pačioje kėlinio pabaigoje, greitos atakos metu, „Sūduva“ atidarė savo įvarčių sąskaitą. „Kruojos“ saugas Darius Jankauskas prarado kamuolį, jį perėmęs Povilas Kiselevkis nuskubėjo į priekį, atliko perdavimą dešiniajame atakos krašte buvusiam T. Radzinevičiui, Marijampolės klubo puolėjas perdavė kamuolį į vidurį Audriui Brokui, kuris tiksliu smūgiu nuginklavo M. Matuzą.

Per pertrauką trenerio Vladimiro Čeburino nurodymų išklausę „Kruojos“ futbolininkai į aikštę grįžo rimtai nusiteikę pakeisti rungtynių eigą sau tinkama linkme. Pirmasis progą pasižymėti turėjo Robertas Veževičius, kuria nepasinaudojo.

Tačiau neilgai trukus „Sūduvos“ gynyba ir vėl prakiuro, šį kartą „Kruoja“ išlygino rezultatą po pakelto kampinio. Antrąjį įvartį šiame sezone, nežymiai prisilietęs prie kamuolio, pelnė gynėjas iš Suomijos Samu Nieminenas.

Išlyginę rezultatą šeimininkai ir toliau dominavo aikštėje, du pavojingus smūgius, kuriuos atliko Valdas Pocevičius ir D. Jankauskas atrėmė „Sūduvos“ vartų sargas D. Bartkus. O kartą savo progos po aštraus perdavimo iš dešiniojo atakos krašto neišnaudojo R. Beniušis.

Kėliniui įpusėjus marijampoliečiai išlygino žaidimą ir vėl galėjo išsiveržti į priekį. Puikaus perdavimo iš aikštės gilumos sulaukęs T. Radzinevičius nesugebėjo pergudrauti pasiaukojančiai sužaidusio M. Matuzo.

Rungtynių pabaiga buvo vangi, nei viena komanda nesukūrė kvapą gniaužančių progų ar vartų apgulties, išsiskyrė tik efektingas „Kruojos“ naujoko Azizbeko Madaminovo bandymas smūgiuoti kamuolį per save. Smūgis buvo ne visai sėkmingas, D.Bartkus kamuolį užtikrintai sugavo.

Rezultatas:

Pakruojo „Kruoja“ 1 - 1 Marijampolės „Sūduva“
44' [0 - 1] Audrius Brokas
52' [1 - 1] Samu Nieminenas

Turnyro lentelė:

1.VMFD „Žalgiris“752026:317
2.Gargždų „Banga“74219:114
3.Klaipėdos „Atlantas“733110:612
4.Trakų „Trakai“73318:512
5.„Klaipėdos granitas“723211:89
6.Pakruojo „Kruoja“723210:89
7.Panevėžio „Ekranas“71519:78
8.Šiaulių „Šiauliai“72149:97
9.Marijampolės „Sūduva“71246:145
10.Alytaus „Dainava“70070:370

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)