Jose Lietuvos čempionė ir šių metų A lygos lyderė Marijampolės „Sūduvos“ susikovė su stipriausia Estijos komanda Talino „Flora“.

Atkakliame susirėmime prireikė ne tik pratęsimo, bet ir 11 metrų baudinių serijos, nes 120 minučių futbolo baigėsi lygiosiomis – 1:1 (1:1).

Pirmieji 49 minutę pasižymėjo šeimininkai, kai pirmas prie ne per sėkmingiausiai vartininko Ivano Kardumo atmušto kamuolio suskubo puolėjas Rauno Sappinenas.

Praleidę įvartį marijampoliečiai sukruto ir su kiekviena minute didino spaudimą, kol 78 min. Semiras Kerla po kampinio uždirbo 11 metrų baudinį, o jį realizavo bosnis Mihretas Topčagičius.

Per jau teisėjo pridėtą laiką net du kartus „Sūduvą“ išgelbėjo fantastiškai sužaidęs I. Kardumas, du kartus iš eilės neutralizavęs šimtaprocentines varžovų progas.

Pratęsimo metu aktyvesni buvo suvalkiečiai, tačiau auksinių progų neišnaudojo ir M. Topčagičius, sukirtęs kamuolį į virpstą, ir Andro Švrljuga, kurio smūgį galva ant vartų linijos sustabdė estų gynėjas.

Visgi 11 metrų baudinių serijoje 4:2 triumfavo „Sūduvos“ futbolininkai.

Jie antrame etape susigrums su Tel Avivo „Maccabi“ iš Izraelio, kuris 2:0 pranoko latvių „Rigą“.

Lietuvos čempionai varžovus rugpjūčio 25 arba 26 d. priims savoje aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)