Pakruojo komandos šią savaitę laukia net du namų mūšiai su „Ekranu“, bet mažiausio A lygoje reprezentuojamo Lietuvos miestelio klubui gyvybiškai svarbus bus tik vienas iš jų.

Kalbėdamas su DELFI, vyriausiasis „Kruojos“ treneris Aidas Dambrauskas neslėpė prioritetą teiksiantis ne sekmadienio A lygos mačui, o trečiadienio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės ketvirtfinalio rungtynėms.

Po lygiųjų 1:1 su „Sūduva“, Pakruojo ekipa nebeteko vilčių aplenkti marijampoliečius grumtynėse dėl trečios vietos A lygoje. Jei „Kruoja“ būtų pasinaudojusi galimybėmis išplėšti pergalę Suvalkijoje, paskutinis A lygos turas būtų lemiamas ne tik dėl čempiono titulo kovojančiam „Ekranui“, bet ir patiems pakruojiškiams.

Tiesa, lengvai atiduoti laurų daugkartiniams šalies čempionams „Kruojos“ atstovai neketina ir žada kautis net ir tokioje situacijoje.

„Kovosime visais frontais. Žinoma, dabar LFF taurė mums svarbiau, bet nenurašome ir paskutinių A lygos rungtynių. Turime šansų nugalėti „Ekraną“, galime tai padaryti ir du kartus iš eilės. O kodėl gi ne?“ – ryžtą demonstravo treneris A. Dambrauskas.

Jo žodžiais, paskutiniame A lygos mače žais tie, „kas bus gyvi“. O smulkių traumų „Kruojos“ futbolininkai prisirinko jau dvikovoje su „Sūduva“, kuri vyko Marijampolės manieže.

„Visame pasaulyje futbolas žaidžiamas lauke ir esant dešimt laipsnių šalčio, o mums reikėjo rungtyniauti ant nudrožtos maniežo dangos. Žaidėjams dabar prireiks laiko atsigauti, bet darome viską, kad trečiadienį jie būtų pasirengę“, – DELFI kalbėjo A. Dambrauskas.

Primename, kad nugalėtojų titulą ginantis „Ekranas“ po 35 turų yra surinkęs 85 taškus ir vienu lenkia įkandin žengiantį sostinės VMFD „Žalgirį“. Vilniečiai A lygos sezoną užbaigs dvikova su Alytaus „Dainava“.

Savo ruožtu, ketvirtą vietą užimanti „Kruoja“ (65 tšk.) dviem taškais atsilieka nuo „Sūduvos“, kuriai sekmadienį bus įskaityta pergalė be kovos prieš iš čempionato pasitraukusį Vilniaus REO klubą.

Paklaustas, ar nesulaukė „Žalgirio“ klubo atstovų skambučių ir raginimų nepasiduoti „Ekranui“, A. Dambrauskas tik šyptelėjo.

„Aš – tikrai ne, o už kitus negaliu atsakyti“, – sakė viena didžiausių šio sezono staigmenų tapusios ekipos vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)