Glazgo ir Marijampolės ekipos Europos lygos paskutinį atrankos etapą pradėjo Lietuvoje sužaisdamos 1-1. Nors škotų sirgaliai tokį rezultatą laikė dideliu nusivylimu, išvykoje įmušto įvarčio dėka „Celtic“ įgijo pranašumą, kurį, anot trenerio Brendano Rodgerso, belieka padidinti ir pabaigus pradėtą darbą užtikrintai žengti į grupės etapą.

Visi supranta – „Sūduvos“ pergalė Glazge prilygtų stebuklui. Lažybų kontorose pastačius už lietuvius, savo pastatytą sumą galima padidinti net iki 30 kartų. Triuškinančios šeimininkų pergalės laukia ir vietiniai žurnalistai, ir sirgaliai, ir patys „Celtic“ žaidėjai, kurie paklausti apie marijampoliečius pareiškia nenorintys atskleisti savo nuomonės ir taip parodyti varžovams nepagarbos.

Gerokai labiau škotus intriguoja akistata, kuri „Paradise“ stadione įvyks sekmadienį, kai „Celtic“ pirmą kartą šį sezoną surems ginklus su kita miesto ekipa „Rangers“. Atgal į elitą besibraunantys „šviesiai mėlynieji“ tarpsezoniu įsigijo ne vieną pajėgų futbolininką, o į trenerio kėdę pasodino „Liverpool“ legendą Steveną Gerrardą. Šios permainos yra tikra palaima vietiniams žurnalistams.

Stevenas Gerrardas

„Gerbėjams Glazgo derbis tikrai yra svarbesnis nei akistata su „Sūduva“, – tinklalapiui DELFI sakė vienas iš škotų žurnalistų, – Tai svarbiausias mačas Škotijoje, todėl jo ažiotažas yra didesnis. „Rangers“ šiemet vėl yra stiprūs, jie vasarą investavo daug pinigų. Nors S. Gerrardas yra nepatyręs treneris, jis daugybę metų žaidė aukščiausiame lygyje, laimėjo Čempionų lygą ir turi nuostabias lyderio savybes.“

„S. Gerrardas kol kas Glazge darbuojasi sėkmingai ir žygiuoja be pralaimėjimų, o tai tikrai suteikia Glazgo derbiui dar daugiau skonio. Stevenas buvo B. Rodgerso komandos kapitonas, o dabar vis kalbama ir apie tai, jog kurį laiką jie nesutarė. Apie šių trenerių akistatą Škotijoje diskutuojama nemažai. Dar daugiau bus kalbama, jei „Rangers“ sugebės laimėti sekmadienį“, – kalbėjo žurnalistas, kurio kolega pridūrė, kad šiemet „Celtic“ klubui iššūkį vietiniame fronte gali mesti ir daugiau ekipų.

„Tai turėtų būti vienas konkurencingiausių sezonų per visą Škotijos futbolo istoriją. Nors „Celtic“ vis dar yra stipriausi, atotrūkis nuo „Rangers“ ekipos mažėja. Gerai atrodo ir „Aberdeen“, Edinburgo „Hibernians“ bei „Hearts“. Šios komandos jau buvo pamirštos, bet dabar jos vėl buria stiprias sudėtis, o taip pat turi ir gerus trenerius. Manau, kad „Rangers“ mes „Celtic“ rimčiausią iššūkį, bet čempionų titulą vis tiek turėtų apginti žalieji“, – pasakojo reporteris.

Moussa Dembele

Didesnis rūpestis nei „Sūduva“ škotams dabar yra ir besibaigiančio vasaros perėjimų lango vargai. Ilgai kaprizus demonstravo ir perėjimo į kitą ekipą reikalavo „Sevilla“ viliotas „Celtic“ gynybos ramstis Dedrickas Boyata, kuriam galiausiai sutikus grįžti į rikiuotę, norą išvykti pareiškė kitas lyderis Moussa Dembele. Prancūzas trečiadienį kartu su komanda jau nesitreniravo.

Didelius pinigus už „Celtic“ atakų lyderį siūlo „Marseille“ ir „Lyon“ ekipos. Pastaroji jau pati patvirtino, jog pasiekė susitarimą su žaidėju, todėl lieka sulaukti, kol žalią šviesą uždegs škotai. B. Rodgersas supranta puolėjo norą išvykti, tačiau, kaip ir D. Boyatos atveju, žalių šviesų jungti nenori – Glazgo komanda neturi, kuo šiuos žaidėjus pakeisti.

„Nenorime jo prarasti, bet suprantame, kad Moussa nežais čia amžinai. Jis turi tobulėti ir judėti į priekį. Visgi negalime parduoti aukščiausios klasės žaidėjo, kai neturime jam pamainos. Nežinau, ar Moussa žais prieš „Sūduvą“, man reikės su juo pasikalbėti, bet suprantama, jog dabar jo mintys yra kitur. Jis turi galimybių kilti ir mes turime gerbti tai, kad jis nori jomis pasinaudoti.

Šioje komandoje kažką pastatyti yra labai sudėtinga, nes beveik kas dvejus metus sudėtį tenka rinkti iš naujo. Norėtųsi išlaikyti savo lyderius bent penkerius, šešerius ar septynerius metus, bet yra kaip yra, reikia su tuo susitaikyti. Tai nuolatinis ciklas, žaidėjai auga ir turi judėti į priekį.

Dėl to sunku man, sunku komandai, bet realybė yra tokia, kad kiti klubai gali pasiūlyti žaidėjams tris ar keturis kartus didesnius atlyginimus
B. Rodgersas

Dėl to sunku man, sunku komandai, bet realybė yra tokia, kad kiti klubai gali pasiūlyti žaidėjams tris ar keturis kartus didesnius atlyginimus“ – trečiadienį spaudos konferencijos metu savo nusivylimo neslėpė B. Rodgersas, apgailestaujantis ir dėl to, jog „Celtic“ šią vasarą nepavyksta nudžiuginti savo sirgalių pajėgiais naujokais.

Škotų žurnalistai pastebi, jog toks atviras trenerio nusivylimas gali reikšti ir galimą jo konfliktą su klubo vadovais: „Glazgo klubas iš „PSG“ nusipirko Odsounne Edouardą, bet daugiau pinigų neinvestavo, nors labai reikėjo įsigyti kelis gynėjus. Ilgai iš Edinburgo „Hibernian“ buvo bandoma prisivilioti Johną McGinną, bet jis pasirinko Birmingamo „Aston Villa“.

Panašu, kad treneris vis rečiau randa kalbą su komandos vadovais. Tai nėra gerai. Tai reiškia, kad klubo viduje tvyro įtampa, todėl galima suprasti, kodėl sezono pradžia yra sunki. Sirgaliai trenerio dėl prastų rezultatų nekaltina. Atvirkščiai, jis yra gerbiamas, juk Brendano vadovaujama komanda sužaidė visą sezoną be pralaimėjimų ir iškovojo visus įmanomus Škotijos titulus.“

Brendanas Rodgersas

Būtent nujaučiama B. Rodgerso karjeros Glazge pabaiga yra dar vienas rūpestis, kuris „Celtic“ fanams yra svarbesnis už laukiančią akistatą su „Sūduva“.

Anot DELFI kalbinto Škotijos futbolo apžvalgininko, buvęs „Liverpool“ vairininkas netolimoje ateityje turėtų grįžti į Anglijos „Premier“ lygą. Spėjama, jog iš Šiaurės Airijos kilusiam strategui darbą pasiūlyti gali net „Manchester United“ ekipa.

„Suprantame, kad Brendanas neliks čia amžinai. Taip pat kaip ir M. Dembele, D. Boyata ar Kieranas Tierney. Neabejojame, kad Brendanas greitai vėl vadovaus dideliam klubui, nes jis yra puikus treneris. Su „Celtic“ jis atliko fantastišką darbą ir vargu, ar klubas ras kitą specialistą, kuris galėtų darbuotis taip sėkmingai.

Brendanas puikiai darbavosi ir Anglijoje, visi žino, kad su „Liverpool“ jis vos nelaimėjo lygos. Manome, kad netolimoje ateityje treneris vėl sulauks labai pelningo pasiūlymo iš elitinio „Premier“ lygos klubo ir jį priims. Pavyzdžiui, „Manchester United“ ekipa praranda pasitikėjimą Jose Mourinho, todėl visai realu, jog tai taps kita Brendano karjeros stotele“, – kalbėjo škotas.

DELFI žurnalistui pasiteiravus, ar B. Rodgersui Mančesteryje sektųsi geriau nei J. Mourinho, kolega iš Škotijos atkirto nedvejodamas: „Kodėl ne? Brendanas yra elitinis treneris, galintis treniruoti bet kurią elitinę Anglijos ekipa. Jis transformuoja komandas, jis transformuoja žaidėjus, jis yra viskas, ko klubams reikia iš trenerio.

Būtent todėl škotai yra labai nusivylę dėl to, jog „Celtic“ šiemet nežais Čempionų lygoje. Nagi, juk mes turime B. Rodgersą. Tai vienas geriausių trenerių per visą Glazgo ekipos istoriją. Jo vieta – Čempionų lygoje. Nepaisant to, sezonas treneriui ir komandai vis dar gali būti labai sėkmingas, Europos lygoje galima nužygiuoti toli.“

Lemiamas „Sūduvos“ ir „Celtic“ mūšis dėl patekimo į Europos lygos grupių etapą Glazge prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)