Abu nacionalinės komandos žaidėjai mandagiai priėmė šiuos komplimentus, tačiau tuo pačiu palydėjo juos ir šypsenomis, puikiais suprasdami, kad bent jau kol kas dar nėra tos pačios lentynos futbolo figūros kaip tos garsenybės, į kuriuos jie lygiuojasi.

To nepakeitė ir dvi sausos pergalės vienodu rezultatu 1:0 prieš Gibraltarą bei išlikimas UEFA Tautų lygos C divizione.

Nors mūsiškiai per 180 minučių paleido net 53 smūgius ir sugeneravo 4,71 xG (gerų progų pasiekti įvarčius suma), kuklių varžovų, vieną kėlinį besikankinusių ir mažumoje, iš nykštukinės šalies gynybą pavyko įveikti tik du sykius.

Tiesa, nuo pastarojo karto, kai Lietuva laimėjo dvejas oficialias rungtynes paeiliui, praėjo bemaž dešimtmetis – tai nutiko dar 2014-ųjų rudenį, kai iš eilės buvo nugalėti San Marino (2:0) ir Estijos (1:0) atstovai, tad pasidžiaugti visgi yra kuo.

Prie antrosios pegalės prieš gibraltariečius svariai – rezultatyviu perdavimu – prisidėjusio P. Širvio pasirodymas svetainės flashscore.com buvo įvertintas aukštu 8,1 balo. Geresnių pažymių nusipelnė tik Gvidas Gineitis (8,2) ir įvarčio autorius Fiodoras Černychas (8,5).

„Superperdavimas, ačiū Pijui, gerai, kad pamatė ir kad pavyko įmušti. Pats dar tris tikrai galėjau mušti, iš chebros irgi kažkas. Bet gal ir gerai, kad dabar tik vienas įkrito, gal C divizione jie labiau kris“, – pastebėjo Fedia.

Pats P. Širvys visų nuopelnų dėl savo pasiųsto kamuolio, kuris varžovų gynybą perrėžė it karštas peilis sviestą, nebuvo linkęs prisiimti.

„Tai Fiodoras pats išmokinęs tuos perdavimus atlikti (šypsosi). Jis žino pats geriausiai juos. Tiesiog pamačiau jį laisvą, bėgantį į tarpą, ir šį kartą pavyko atlikti gerą perdavimą. Džiaugiuosi, kad jis realizavo.

Turėjome ir daugiau tų momentų, būtų rungtynės buvusios lengvesnės, jeigu būtume geriau realizavę tai, ką sukūrėme. Neišnaudojome ir standartinių situaciją, nors treniruotėse ties tuo dirbome. Visgi turėjome pakankamai tų progų, kad įmuštume daugiau“, – teigė krašto gynėjas.

Pernai A lygos čempionu kartu su „Panevėžiu“ sensacingai tapęs kaunietis tikino, kad antrasis susitikimas su Gibraltaru jau buvo daug geresnis.

„Išanalizavome savo žaidimą ir padarytas klaidas Portugalijoje. Stengėmės žaisti ramiau, prasukti kelis kartus tą kamuolį, kad jie pavargtų, nes ne tik individualiai geresni, bet ir fiziškai stipresni. Tikėjomės, kad atsidarys tos erdvės.

Tikslas buvo praeiti į kitą etapą. Įvykdėme jį, bet, aišku, galėjome momentais ir ramiau sužaisti, ypač baudos aikštelėje, paskutinėje fazėje, tada būtume gal dar labiau dabar patenkinti. Galėjo būti ir geriau, bet tikslas įvykdytas ir esame tuo patenkinti“, – konstatavo P. Širvys.

Jis pripažino, kad rinktinei žaisti pirmu numeriu vis dar yra neįprasta.

„Pirmose rungtynėse nežinojome, ko tikėtis, o šiandien jau buvo geriau. Aš asmeniškai esu pripratęs žaisti klube pirmu numeriu, tai man tikrai nėra kažkas naujo. Bet rinktinėje mes dažniausiai žaidžiame antru numeriu, todėl dabar reikėjo prisitaikyti. Tačiau Kaune jau buvo kitoks vaizdas.

Reikia tikėti tuo, ką darome ir ko treneriai prašo iš mūsų. Ir reikia kantrybės. Reikia kantriai žaisti ir atsidarys tie plotai. Tada rezultatas ateis“, – sakė vienas aktyviausių išlikimo serijos dalyvių.

Vienas kėlinys dešiniame krašte, vienas kairiajame, rezultatyvus perdavimas. Paklaustas, ar yra savotiškas lietuviškasis J. Cancelo, vienas iš trijų geriausių praėjusių metų Lietuvos futbolininkų net kiek sutriko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją