Bisau Gvinėjoje gimęs futbolininkas futbolo paslapčių mokėsi garsiajame Lisabonos „Sporting“ klube iš kur jį 2012 metų vasarą už beveik du milijonus eurų įsigijo „Barcelona“. Tuo metu dėl žaidėjo kovojo daugybė garsiausių senojo žemyno klubų.

Tų pačių metų rudenį „Stumbro“ naujokas debiutavo „Barcelona B“ gretose antroje Ispanijos lygoje po keitimo pasirodęs aikštėje su „Huesca“.

Vėliau žaidėjas buvo skolinamas Ispanijos „Girona“ ir „Lleida Esportiu“ klubams, o „Barcelona B“ gretose sužaidė keturis mačus.

2012 metais A. Ca gynė Portugalijos rinktinės garbę Europos jaunių (iki 19 metų) futbolo čempionate, kuris vyko Lietuvoje. Saugas buvo vienas komandos lyderių ir visas rungtynes žaidė startinėje sudėtyje. Jis Europos jaunių čempionate dalyvavo ir 2010 metais, tuomet sužaisdamas du mačus.

2013 metais saugas kartu su Portugalijos jaunimo (iki 20 metų) rinktine žaidė ir pasaulio čempionato finaliniame turnyre, kur du kartus aikštėje pasirodė startinėje sudėtyje, o kartą – po keitimo.

Portugalijos jaunių rinktinėje atraminis saugas pelnė du įvarčius, tuo tarpu jaunimo rinktinėje pasižymėjo kartą.

Praėjusių metų vasarą „Stumbro“ naujokas atsisveikino su „Barcelona“ klubu ir tapo laisvuoju agentu. Žaidėjas buvo arti sutarties pasirašymo su Italijos „Parma“, tačiau viską sujaukė trauma. Būtent traumos žaidėjui neleido įsitvirtinti legendiniame Katalonijos klube.

Nepaisant to, A. Ca įsitikinęs, jog „Stumbras“ jam taps sėkminga karjeros stotele.

„Kaune patekau į puikią aplinką, nes tiek komandos draugai, tiek treneriai ir administracija mane puikiai priėmė. Sunkiai dirbsiu, kad susigrąžinčiau savo gerą vardą. Noriu įrodyti, jog galiu žaisti gerą futbolą. Galų gale, vis dar esu pakankamai jaunas futbolininkas“, – fcstumbras.lt tikino jis.

„Taip, teko žaisti „Barcelona“ klube, tačiau visa tai dabar jau praeitis. Nenoriu to prisiminti, nenoriu prisiminti traumų ir sunkių išbandymų. Noriu sunkiai dirbti ir mėgautis darydamas tai, ką geriausiai moku.

Kiekvieną dieną turiu tapti geresnis ir stipresnis. Žinau savo galimybes ir tikiu savimi. Padarysiu viską, kad padėčiau „Stumbrui“ įgyvendinti iškeltas užduotis. Kaip atsidūriau Lietuvoje? Kai su tavimi susisiekia Mariano Barreto, tu negali dvejoti, nes jis yra puikus ir labai gerai žinomas treneris. Dėkoju jam už pasitikėjimą ir stengsiuosi pateisinti lūkesčius“, – pokalbį užbaigė jis.

„Stumbro“ naujokui vis dar reikia laiko tam, jog įgautų sportinę formą, tačiau jo debiutas galimas jau artimiausiu metu.

Komandoje – dar vienas portugalas

Prie Kauno „Stumbro“ futbolo klubo oficialiai prisijungė ir 20-metis puolėjas iš Portugalijos Diogo Davidas. Lisabonos „Benfica“ auklėtinis yra žaidęs ir Portugalijos jaunimo rinktinėse.

Į Lietuvą futbolininkas atvyko prieš beveik mėnesį ir įvarčiais jau spėjo pasižymėti draugiškose rungtynėse. Jo dublis rungtynėse Alytuje su „Dainava“ prieš keletą savaičių padėjo „Stumbrui“ iškovoti pergalę 2:1.

Puolėjas turi puikius pagrindus – jis savo karjerą pradėjo Lisabonos „Benfica“ akademijoje, su šia komanda jis tapo Portugalijos jaunių (iki 17 metų) čempionu.

D. Davidas itin sėkmingai gynė „Benfica U-19“ garbę. „Stumbro“ naujokas buvo tvirtas pagrindinės sudėties žaidėjas ir rungtyniavo labai rezultatyviai.

D. Davidas kartu su „Benfica“ žaidė ir prestižiniame Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) jaunimo turnyre, taip pat „Viareggio Cup“ , kur teko grumtis su pajėgiausiais senojo žemyno jaunimo klubais.

Puolėjas buvo kviečiamas ir į Portugalijos 16-mečių ir 17-mečių rinktines. Čia jo sąskaitoje – du įvarčiai, įmušti į Austrijos ir Prancūzijos rinktinių vartus. Iš viso Portugalijos jaunimo rinktinėse jis sužaidė dešimt rungtynių, tarp jų ir du oficialius Europos jaunių (iki 17 metų) čempionato atrankos mačus su Islandija ir Norvegija.

2014 metais puolėjas buvo paskolintas „Oeiras“ klubui, o pasibaigus sutarčiai su „Benfica“, trumpai žaidė „Estoril-Praia“, „Sacavenense“ ir „Real Massama“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)