Lietuvos čempionai Šveicarijoje išplėšė lygiąsias 2:2, nors 18-ą rungtynių minutę atsiliko 0:2.

Jau pirmą susitikimo minutę 19-metis prancūzas Andy Dioufas įstabiu smūgiu iš maždaug 25 m atstumo išvedė šeimininkus į priekį, netrukus situaciją dar labiau komplikavo taip pat techniškai su kamuoliu susitvarkęs šveicaras Andi Zeqiri.

„Pirmas įvartis – visiška vinis. Taip pataikė, kad neturėjau jokių šansų. Tas įvartis išmušė mus iš vėžių, pradėjome vaikiškai klysti ir praleidome antrą. Ačiū Dievui, trečio nebebuvo“, – komentavo Lietuvos čempionų vartų sargas Edvinas Gertmonas.

„Basel“ dar ne kartą jaukė vilniečių gynybą, bet užnugaryje komandai košės privirė vartininkas Marwinas Hitzas. Patyręs 35-erių šveicaras užsižiopsojo pirmo kėlinio pabaigoje bandydamas perduoti kamuolį komandos draugui ir nepastebėjo priskuodusio Mathiaso Oyewusi.

Tas pats „Žalgirio“ puolėjas iš Nigerijos išlygino rezultatą 62-ą min., pasinaudojęs tiksliu Franciso Kyeremeh perdavimu.

„Susikaupėme, susiėmėme ir išlyginome santykį. Turime stuburą: neprasidėjo kažkokie vidiniai konfliktai, nesustojome žaisti. Gal kažkiek jau atsirado patirties tokiose varžybose – čia jau aukštas lygis.

Taip, vienas įvartis – kuriozinis, jį padovanojo vartininkas, bet antras jau buvo tikrai gražus. Sprendžiant pagal tai, kaip pradėjome ir ką galiausiai iš to pavyko išpešti – rezultatas tikrai teigiamas“, – komentavo E. Gertmonas.

„Pradžia mums buvo prasta, paruoštas planas neveikė. Buvome išanalizavę „Basel“ žaidimą ir padarę atitinkamas išvadas, tačiau tik pirmam kėliniui artėjant prie pabaigos pradėjome vykdyti tai, kam ruošėmės – ir tai ne iki galo tiksliai. „Basel“ turėjo daug gerų progų, gelbėjo tai gynėjai, tai vartininkas.

Pasivyti varžovus atsiliekant 0:2 – labai sudėtinga. Mums pavyko, o tai reiškia, kad žaidėjai tikrai jaučia vienas kitą, jaučia tą komandinę dvasią, kuria taip mėgstame girtis. Vadinasi, tai – ne tik tušti žodžiai. Nors pirmą įvartį mums leido pelnyti priešininkų vartininko klaida, antrasis jau krito po gražios kombinacijos. O pabaigoje abi komandos galėjo laimėti“, – susitikimą apžvelgė „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.

Kitą ketvirtadienį jo auklėtiniai žūtbūtinėse rungtynėse namuose priims Bratislavos „Slovan“ (Slovakija).

Nors „Žalgiris“ lieka paskutinis H grupėje (5 taškai), pergalė prieš slovakus (8 tšk.) vis dar gali atverti atkrintamųjų duris.

Užduotį apsunkintų Jerevano „Pyunik“ (Armėnija, 6 tšk.) pergalė prieš „Basel“ (8 tšk.) kitoje paskutinio turo akistatoje. Tuomet žalgiriečiams reikėtų laimėti bent dviejų įvarčių skirtumu.

Visais kitais atvejais Lietuvos ekipą tenkintų bet kokia pergalė.

„Ištraukus burtus kalbėjome, kad šioje grupėje ryškių favoritų nėra. Ir iš tiesų atėjome iki paskutinio turo, kuris lems viską“, – sakė V. Čeburinas.

„Jeigu laimėtume kitą savaitę ir žengtume toliau, tai būtų super. Pirmas sezonas Konferencijų lygoje ir iškart – atkrintamosios varžybos: tai jau būtų tikrai neblogai. Bet nenoriu žadėti to, ko paskui galiu neištesėti“, – pridūrė E. Gertmonas.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją