„Paskutinės 6-7 savaitės reikalavo labai daug darbo. Buvo momentų, kai auklėtiniai atrodė akivaizdžiai nuvargę, tačiau užbaigus pasiruošimą jaučiu, kad esame puikiai pasirengę šiam finalui. Forma nėra šimtaprocentinė, pasiruošimas buvo ilgas ir sunkus, bet jau laukiame sekmadienio“, – entuziastingai kalbėjo Gino Lettieri.

Panevėžiečiai per pasiruošimą sužaidė 8-erias kontrolines rungtynes, iš kurių paskutines 5-erias laimėjo. Pergalių seriją užbaigė 2:0 nukaudami „Šiaulių“ futbolininkus.

„Esame pasirengę, – treneriui antrino „Panevėžio“ vadovas Bronius Vaitiekūnas. – Įtemptai ruošėmės ir vykdėme trenerio parengtą programą, žaidėme nemažai kontrolinių varžybų, o į sekmadienio priešininkus žiūrime rimtai. Nesvarbu, kad atkeliauja iš Pirmos lygos – jie laimėjo LFF taurę, užtikrintai triumfavo lygoje ir mums tai nebus pasivaikščiojimas.“

Nuovargiu pasiskųsti galėjo ir „Transinvest“ strategas Giedrius Barevičius. Jo auklėtinių pasiruošimas buvo toks pat intensyvus, be to, banguotas – vasario 10 d. pasiekė pergalę 2:0 prieš Vilniaus „Žalgirį“, o po savaitės tokiu pat rezultatu nusileido Gargždų „Bangai“.

„Pasiruošėme, kaip pasiruošėme – rezultatą pamatysime sekmadienį. Pergalė draugiškose rungtynėse prieš „Žalgirį“ tikrai pakėlė mūsų pasitikėjimą savimi, to komandai reikėjo, o nesėkmė prieš „Bangą“ mus lengvai nuleido ant žemės.

Viskas gerai – pamatėme, koks mūsų potencialas, bet ir sužinojome, kad turime dar daug dirbti siekiant aukščiausio lygio“, – kontrastingus rezultatus komentavo G. Barevičius. – Pasiruošimas buvo sunkus, krūvis – didelis, bet dabar jis jau mažėja. Forma galėtų būti geresnė, tačiau esame rimtai nusiteikę kovoti sekmadienį.

Faktas, kad mūsų nespaudžia kažkokia įtampa, kadangi favoritai – ne mes. Žaisime savo žaidimą, kovosime ir stengsimės. Bandysime neutralius žiūrovus patraukti į savo pusę, įgauti jų palaikymą, nes jis bus labai svarbus“, – dėstė treneris.

Giedrius Barevičius

Kiek kitokiu kampu į vasario 25 d. LFF supertaurės akistatą pažvelgė Vilniaus rajono klubo direktorius Žydrūnas Grudzinskas, kuris pasidžiaugė didžiule proga.

„Laukia puikus egzaminas. Su Lietuvos čempionais sezono starte nedažnai tenka susidurti, tad bus šansas įvertinti savo pasiruošimą. Kita vertus, galėsime sudėti taškus žiūrint į ateitį: kur turime tobulėti, ką turime daryti ir keisti.

Manau, kad nė viena komanda tokioje stadijoje nėra šimtu procentu pasiruošusi sezonui – dėl to pirmuose turuose dažnai būna netikėtumų, staigmenų“, – samprotavo buvęs futbolininkas.

Žydrūnas Grudzinskas

Nors Pirmos lygos čempionai bandė klijuoti favorito etiketę varžovams, G. Lettieri įvertino tai, jog abiejose stovyklose žiemą įvyko aibė pokyčių.

„Paskutinės oficialios rungtynės buvo sužaistos prieš 3 mėnesius – dabar situacija visai kitokia. Mes praradome gerų futbolininkų, pasistiprinome naujais, o varžovai taip pat patyrė pokyčių. Nemanau, kad kažkurią komandą galime laikyti favorite“, – su priešininkais nesutiko italas.

G. Lettieri kol kas nėra visiškai patenkintas komandos komplektacija.

Praėjusiais metais „Panevėžys“ buvo geriausiai besiginanti ir viena geriausiai atakuojančių komandų visoje A lygoje – per 36 mačus mušė 64 įvarčius ir praleido vos 14 – perpus mažiau nei antroje vietoje likęs „Žalgiris“.

„Panevėžys“ pradeda pasiruošimo ciklą naujam sezonui

Panevėžiečių gretas paliko du svarbūs gynėjai Pijus Širvys bei Seydina Keita. G. Lettieri stengsis prisitaikyti prie susidariusios situacijos ir iš komandos išgauti viską, ką gali:

„Bandysime kažkiek keisti savo žaidimo stilių, taktikas, kadangi praradome du kokybiškus gynėjus. Tikrai nerasime tokio pat lygio žaidėjų laiku, tad lieka tik koreguoti mūsų žaidimą, keisti filosofiją. Nemanau, kad pakartosime praėjusių metų magiją, kai pralaimėjome vos vieną kartą, tačiau mėginsime išnaudoti tai, ką turime.

Tikiuosi, kad dar pasipildysime. Kol kas turime 13-14 į rotaciją patenkančių žaidėjų, o žaisti 36-erias rungtynes A lygoje, varžytis dėl LFF taurės ir vietos Europoje su tokia maža grupele būtų labai sudėtinga. Manau, kad mums reikia dar 2-3 žaidėjų ir viskas bus gerai.“

„Panevėžio“ direktorius atskleidė, jog klubas yra susitelkęs į vidurio bei kairiojo krašto gynėjų paieškas.

G. Lettieri po praėjusių metų triumfo A lygoje tikėjosi, jog biudžetas kitam sezonui bus didesnis, tačiau buvo nustebintas lygiai tokio pat storio pinigine kaip ir prieš praėjusį sezoną. Strategas reiškė nepasitenkinimą, tačiau pokyčių tai neįplieskė.

FK "Panevėžys" (klubo nuotr./ P. Židonio)

„Jokių šansų, – apie biudžeto padidinimą paklaustas nusijuokė italas. – Turime tokį pat biudžetą kaip prieš praėjusį sezoną ir viskas su tuo gerai. Nepaisant koks biudžetas, bandysime suburti kaip įmanoma geresnę sudėtį ir siekti aukščiausių rezultatų.“

„Nebūna labai karštų diskusijų viduje. Treneris turi savo nuomonę susidaręs ir jis gali norėti daug ko, tačiau turime rėmus, paskaičiuotą biudžetą, kurio perlipti negalime, – žodžių į vatą nevyniojo B. Vaitiekūnas. – Man atrodo, kad visi treneriai nori naujų, kuo geresnių žaidėjų, bet realybė kitokia. Reikia pilnai išnaudoti tokią sudėtį, kokią turime.“

A lygos čempionų biudžetas šiam sezonui – 2 milijonai eurų, tačiau klubo direktorius pabrėžė, jog geri rezultatai UEFA Čempionų lygos atrankoje skaičius automatiškai pakels.

Tuo metu, „Transinvest“ atstovai atskleidė, jog klubo biudžetas – bent 500 tūkst. eurų. Dalyvavimas tarptautinėje arenoje šį rodiklį taip pat gali išpūsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją