Dabartinė planetos karalienė ir FIFA reitingo lyderė Argentinos rinktinė Buenos Airėse 0:2 (0:1) neatsilaikė prieš Urugvajaus komandą (FIFA 15), kuri praėjusiame ture identišku rezultatu patiesė ir Braziliją.

Tokiu būdu nutrūko 14-os iš eilės argentiniečių nepralaimėtų rungtynių serija.

Tuo pasirūpino Ronaldas Araujo ir Darwinas Nunezas, pasižymėję atitinkamai 41 ir 87 minutėmis.

Šeimininkų, atsilikusių pirmą kartą nuo sensacingo pralaimėjimo Saudo Arabijai (1:2), neišgelbėjo nei skersinį baudos smūgiu sudrebinęs geriausias pasaulio metų futbolininkas Lionelis Messi, nei iškart po pertraukos nuo atsarginių suolo pakelti Lautaro Martinezas bei Angelis Di Maria.

Nepaisant patirtos nesėkmės, Lionelio Scaloni auklėtiniai ir toliau pirmauja atrankoje.

Daug neramiau turėtų jaustis Brazilijos futbolininkai (FIFA 3 ir jų gerbėjai. Brazilai nieko nepešė Barankilijoje, kur 1:2 (1:0) nusileido Kolumbijos atstovams (FIFA 17) ir be pergalės liko jau trečiame mače iš eilės.

Svečiai pirmavo po Gabrielio Martinellio įvarčio, pasiekto jau 4 min., tačiau antrame kėlinyje du kartus galva tiksliai smūgiavo Luisas Diazas (75 ir 79 min.), kurio tėvas neseniai buvo išlaisvintas iš pagrobėjų gniaužtų.

Su vos 7 taškais po 5 turų brazilai turnyro lentelėje žengia penkti. Jie būtų ir dar laipteliu žemiau, bet dėl to, kad praėjusiame atrankos cikle pasitelkė Kolumbijoje gimusį gynėją Byroną Castillo su suklastotais dokumentais, 3 taškų neteko Ekvadoro ekipa.

Į pasaulio čempionatą tiesiai keliaus šešios geriausios Pietų Amerikos rinktinės, o septintosios dar lauks atkrintamosios rungtynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją