Antro turo susitikimą „Dragao“ stadione praleido pagrindiniai šeimininkų gynėjai Pepe ir Chancelis Mbemba, taip pat ir nuo sezono pradžios dėl kelio traumos nerungtyniaujantis pagrindinis vartų sargas Agustinas Marchesinas.

Svečiai be skrupulų naudojosi Sergio Conceicao treniruojamos ekipos problemomis ir sutriuškino ją 5:1.

Rezultatas būtų dar žiauresnis, jei ne D. Costa – 22-ejų portugalas atrėmė 8 smūgius, tarp kurių buvo ir keletas „mirtinų“.

Vis dėlto jaunas vartininkas ir pats neišvengė komiškos klaidos, kainavusios jo komandai įvartį.

77-ą min. D. Costa visiškai be reikalo išbėgo iš savo baudos aikštelės, norėdamas pasitikti gynėjo lydymą Roberto Firmino.

„Liverpool“ puolėjas iš Brazilijos tiksliai įvertino situaciją ir pasimetęs kamuolį į šoną nestipriu smūgiu paleido į tuščius vartus iš maždaug 30 m.

D. Costa nepasidavė – „Dragao“ tribūnos 5 sek. sulaikiusios kvapą stebėjo pasivyti kamuolį bandančio vartininko sprintą.

Galiausiai portugalas ranka „išgriebė“ kamuolį. Bet vartų linijos technologija greitai nuliūdino šeimininkus – „Porto“ atstovas pavėlavo akimirka.

R. Firmino įvartis padidino Anglijos pirmenybių bronzinių prizininkų persvarą iki 4:1 ir išsklaidė paskutines portugalų viltis.

Iš viso R. Firmino antradienį pasižymėjo dukart, du įvarčius pelnė ir Mohamedas Salah, vieną pridėjo Sadio Mane.

Rezultatą sušvelnino Mehdi Taremi.

O D. Costos lenktynės su kamuoliu, kaip įprasta tokiais atvejais, davė sočiai peno socialinių tinklų šmaikšuoliams.

„Liverpool“ (6 taškai) pirmauja B grupėje, „Porto“ (1 tšk.) žengia trečias. Kitose grupės rungtynėse Madrido „Atletico“ (Ispanija, 4 tšk.) svečiuose 2:1 pranoko „Milan“ (Italija, 0 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)