DELFI kalbinti Lietuvos futbolo specialistai buvo vieningi – mūsiškiams teigiamą rezultatą pavyks pasiekti, jei tik jiems labai seksis.

„Viskas yra įmanoma šiuolaikiniame futbole. Visi gali ir laimėti, ir pralaimėti. Jei mūsiškiai nori laimėti, privalo taip surikiuoti žaidėjus aikštėje, kad galėtų ne tik gintis, bet ir patys įmušti įvartį“, - DELFI sakė buvęs rinktinės treneris Algimantas Liubinskas.

„Šiai dienai Lietuvos rinktinei kovai su prancūzais likę nedaug rezervų. Įveikti varžovus išvykoje bus itin sudėtinga“, - atsargiai būsimą kovą vertino ir Lietuvos čempiono Panevėžio „Ekrano“ klubo vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

„Lietuvos rinktinei turi labai labai sektis. Sportinė sėkmė turėtų būti mūsų pusėje. Objektyviai vertinant, negalėjome nugalėti ir Kaune. Rungtynių pabaigoje išryškėjo varžovų geresnis fizinis pasirengimas“, - mano Vilniaus „Vėtros“ ekipos strategas Virginijus Liubšys.

Šalies futbolo ekspertai pabrėžia individualų varžovų meistriškumą, psichologinį pranašumą ir fizinę jėgą.

„Realiai pagal visus rodiklius esame silpnesni už prancūzus. Tik Marius Stankevičius, kuris dabar dar ir traumuotas, Deividas Šemberas bei sąlyginai Tomas Danilevičius žaidžia tokiame lygyje, kokiame rungtyniauja visi prancūzų futbolininkai be išimties“, - pabrėžia A. Liubinskas.

„Psichologinis pranašumas bus varžovų pusėje. Jie laimėjo svarbią dvikovą išvykoje ir turi jaustis tvirčiau“, - pastebėjo V. Urbonas.

„Svarbi bus žaidėjų fizinė būklė. Nepaprastai sunku yra žaisti dvejas rungtynes per kelių dienų atkarpą ir dar su tuo pačiu varžovu“, - analizavo V. Liubšys.

Tačiau vertindami lietuvių kovingumą ir neblogą žaidimą šiame atrankos cikle išvykoje su Rumunija, kai netikėtai buvo laimėta prieš stipresniais vadintus varžovus 3:0, futbolo žinovai jokiu būdu iš anksto nenurašo mūsiškių.

„Norėdami pasiekti teigiamą rezultatą lietuviai privalo žaisti disciplinuotai. Treneris turi parengti netikėtų naujovių. Jei Prancūzijoje Lietuvos rinktinė pasiektų lygiąsias, tai būtų fantastiškas rezultatas“, - įsitikinęs V. Liubšys.

„Reikia ir galima kautis su bet kokiu priešininku ir visada tikėtis teigiamos mačo baigties“, - linkėjo V. Urbonas.

„Norint laimėti prieš Prancūziją reikia kruopščiai atlikti varžovų žaidimo analizę, tinkamai pasirinkti savo taktinį modelį. Mūsiškiai turi viską aikštėje atlikti idealiai ir dar viltis, kad prancūzams nesiseks ir jie klys.

Praverstų ir tai, kad teisėjai užskaitytų tokius įvarčius, koks buvo įmuštas į varžovų vartus Kaune. Juk prancūzai yra pasaulio vicečempionai ir jiems dvikovos su Lietuva svarba neįkainojama, o tai papildoma įtampa. Būkime optimistai“, - pokalbį su DELFI baigė buvęs rinktinės treneris A. Liubinskas.

7 atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Serbija540112:512
2.Lietuva53026:49
3.Prancūzija42116:67
4.Austrija41125:74
5.Rumunija41125:84
6.Farerų salos40131:51
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją