Vladimiro Čeburino kariauna atidėtose 21-ojo turo rungtynėse išvykoje rezultatu 3:1 nugalėjo tiesioginį konkurentą kovoje dėl aukso Vilniaus „Žalgirį“.

Dvikovos pirmomis minutėmis vyko tikras atakų škvalas. Jau pirmosios „Žalgirio“ atakos metu Liviu Antalis pataikė į virpstą, o Klemenas Bolha smūgiavo netiksliai.

Vis dėlto jau 2-ąją minutę į ataką pasileidę žalgiriečiai patys buvo nubausti. Greito išpuolio metu Josipas Tadičius baudos aikštelėje sulaukė kamuolio ir surado Ovidijų Verbicką, kuris vienu lietimu smūgiavo nepriekaištingai.

Maža to, 31-ąją minutę svečiams pavyko padidinti pranašumą. Dar vienos žaibiškos kontratakos metu O. Verbickas atliko perdavimą J. Tadičiui – kroatas tiksliai mušė pažeme.

38-ąją minutę „Žalgiriui“ pavyko sušvelninti rezultatą. Donovanas Slijngardas atliko klastingą perdavimą į baudos aikštelę, „Sūduvos“ gynėjas ir vartininkas kamuolio nepasiekė, tad šis atsidūrė vartuose.

Pirmame kėlinyje „Sūduva“ turėjo dar vieną puikią progą, bet J. Tadičius nepasinaudojo Pauliaus Golubicko perdavimu ir Martino Berkoveco nenuginklavo.

Antroji mačo dalis buvo gerokai nykesnė. Čempionai atidavė varžovams kamuolio kontrolę, tačiau atakavo gerokai pavojingiau. Po keitimo aikštėje pasirodęs Mihretas Topčagičius nepasinaudojo puikia proga ir lemiamu metu paslydo prieš pasiųsdamas kamuolį į tuščius vartus.

Trečiąją pridėto laiko minutę svečiai padėjo tašką. M. Topčagičius baudos aikštelėje surado po keitimo aikštėje pasirodžiusį Eligijų Jankauską, kuris puikiai smūgiavo vienu lietimu ir įtvirtino čempionų pergalę.

Čempionate pirmaujanti „Sūduva“ po 27 rungtynių turi 72 taškus, o antrąją vietą užimančio „Žalgirio“ sąskaitoje – 65 taškai.

Iki sezono pabaigos komandoms liko sužaisti po šešerias rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)