Pristatyme dalyvavo dalis knygos herojų, ryškiausios šalies futbolo asmenybės Edgaras Jankauskas, Deividas Šemberas, Ernestas Šetkus, Saulius Mikoliūnas, Justina Lavrenovaitė-Perez. Taip pat – herojus kalbinę komikas Paulius Ambrazevičius ir žurnalistė Laisvė Radzevičienė.

„Futbolo herojuose“ – Arvydo Novikovo, Darvydo Šerno, Rimantės Jonušaitės, Edgaro Jankausko, Deivido Šembero, Ernesto Šetkaus, Sauliaus Mikoliūno, Justinos Lavrenovaitės-Perez, teisėjo Gedimino Mažeikos, Roberto Poškaus, Gvido Gineičio, Fedoro Černycho, Mariaus Stankevičiaus, Liucijos Vaitukaitytės, Tomo Danilevičiaus ir Andriaus Skerlos istorijos bei mintys.

Knygos idėjos autorė ir sudarytoja komunikacijos specialistė ir futbolininko mama Jurga Varanavičius.

„Kiek man žinoma, čia yra pirmoji ir vienintelė knyga vaikams, kurioje paprastai ir žaismingai pristatomi futbolo herojai.

Knygos kelyje sulaukėme labai daug palaikymo, pasakymo, kad taip seniai reikėjo. Buvo vienas kitas, kuris murmėjo, neva, koks čia tas futbolas Lietuvoje... Taip, bet aš, visiškai nieko bendro neturinti su futbolu, išskyrus žaidžiantį vaiką, tikiu, kad viskas bus gerai“, – įsitikinusi J. Varanavičius.

„Futbolas Lietuvoje dabar yra pagrindinė popamokinė sporto šaka, nes jį žaisti gali visi, tereikia daikto, panašaus į kamuolį. Dejuodami pamiršome, kad Lietuvoje buvo meistrų karta, kuri žaidė geriausiuose Europos klubuose, kurie žaidė ir laimėjo UEFA taurę, Čempionų lygą, atskirų šalių taures. Tik apie juos nebepasakojamos istorijos, vaikai ir tėvai jau pamiršę herojus. Todėl čia jie grįžta kaip puikūs įkvepiantys pavyzdžiai jauniesiams žaidėjams“, – kalbėjo knygos autorė.

Knyga skirta 8-14 metų vaikams, kurie mėgsta sportą ir siekia savo svajonių futbolo aikštėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją