Sekmadienį vakare Kauno mėgėjų komanda FK „Nadruvis“ savo feisbuko paskyroje pranešė apie kilusį konfliktą Nacionalinės futbolo akademijos manieže vykusiose mėgėjų lygos rungtynėse prieš „Top Transporte Extreem“ (toliau TTE) ekipą.

„Jau nuo pirmųjų varžybų minučių TTE komanda apeliavo į teisėją ir itin grubiai stabdė mūsų komandos žaidėjus. Nuolat pasikartojančios pražangos buvo palydimos asmeniniais įžeidimais“, – apie įtampą pirmame kėlinyje pasakojo komandos feisbuko paskyroje jos vadovas Mindaugas Vaitiekaitis, minėjęs apie nesportišką varžovų elgesį.

Po pertraukos agresijos lygis tik augo, galiausiai neišvengta masinių muštynių. „Nadruvis“ pirmavo 5:4, o TTE mušė įvartį, kuris galėjo išlyginti rezultatą, tačiau arbitras jo neįskaitė dėl puolime fiksuotos pražangos.

TTE puolė prie teisėjo, o sumaištimi pasinaudojo „Nadruvio“ jaunimas, pelnęs dar vieną įvartį.   

„Kai tapo aišku, kad žaidimas nebebus tęsiamas, nes teisėjas sušvilpė rungtynių pabaigą, mūsų komandos žaidėjai nuėjo prie savo daiktų. Po kelių akimirkų pastebėjome, kad vienas varžovų labai grėsmingai nusiteikęs ėmė artėti prie mūsų komandos būrelio siūlydamas išeiti į lauką „pasitikrinti“.

Jį patį bandė sustabdyti kai kurie jo komandos draugai, tačiau tai nepadėjo, nes šis bandė įspirti mūsų žaidėjui į galvą. [...] Toliau sunku nupasakoti įvykių chronologiją, nes įvyko toks veltinis, krūva susikibusių žmonių“, – pasakojo „Nadruvio“ atstovas. 

Anot jo, nukentėjo vieno žaidėjo tėvas, pargriautas vyras buvo spardytas į galvą. „Karščiausiam etapui nurimus ir skirstantis žmonėms, TTE žaidėjai grasino mūsiškiams palaukti lauke ir sutvarkyti visus reikalus“, – pasakojo „Nadruvis“ ekipos vadovas.

Anot „Nadruvio“ atstovo, tokių komandų kaip TTE neturėtų likti jokiame futbole: tai yra pavojinga sveikatai ne tik jų varžovams, bet ir jiems patiems.

„Labiausiai keista ir apgailėtina tai, kad „Top Transporte Extreem“ žaidžia vyrai, kurie turi savo verslą, dirba vadovaujamą darbą, turi šeimas, o kimba į atlapus ir grasina susidoroti už save 2-3 kartus jaunesniems futbolininkams, kurie dar nėra pilnamečiai. Nesuprantu, kaip jų verslo partneriai gali dirbti su tokiais neadekvačiais žmonėmis? Tokių įvykių neturėtų būti mėgėjiškame futbole“, – teigiama „Nadruvio“ komandos pranešime.

TTE žaidėjas Julius Kizla teigė, jog konfliktą įžiebė „Nadruvio“ jaunuolio įžeidimas: rungtynių pirmoje pusėje vyresnį varžovą pavadino „balvonu“.

„Tai, kas prirašyta (feisbuke), daug netiesos“, – tvirtino L. Kizla, nepaneigęs „Nadruvio“ pateiktos konflikto chronologijos, tačiau nesileido į planesnius paaiškinimus motyvuodamas „konsultacija su teisininkais dėl šmeižto“.

Patvirtino blogą reputaciją

Po „Nadruvio“ pranešimo – gausybė komentarų, kuriuose komandos kaltina viena kitą dėl konflikto, nesportiško žaidimo, į istoriją sureagavo kiti mėgėjų lygos žaidėjai, turėję nemalonios patirties žaidžiant prieš TTE komandą.

Ir jų komentarus iš esmės patvirtina apklausti to paties diviziono kitų komandų atstovai.

„Galiu patvirtinti, kad prieš TTE rungtynių niekas nelaukia. Pirmiausia dėl to, kad jie žaidžia grubiai ir, galima sakyti, nesportiškai.

Nevengia grubių pražangų dėl rezultato. Ir pats esu buvęs "nuskintas" su kojomis iš nugaros, kai buvau išbėgęs prieš varžovų vartus. Tokių pražangų mėgėjų futbole įprastai niekas nedaro, nes yra didelė rizika sutraumuoti oponentą.

Daryti pražangas, aišku, nėra nusikaltimas, o už žaidimo taisyklių pažeidimus turi būti baudžiama aikštėje. Bet prieš juos žaidžiant visada yra tas jausmas, kad geriau neužlaikyti kamuolio prie savęs, nes gali gauti per kojas. Kai kurių jų žaidėjų charakteris tikrai ne koks. Jie skundžiasi, kai varžovai turi gerų, jaunų žaidėjų“, – teigė to paties diviziono ekipos žaidėjas.

„Nepaisant to, kad jie nuolat skundžiasi ir žaidžia gana grubiai, sekmadienio įvykiai mane nustebino. Maniau, kad iki šiol jie buvo nemalonus varžovas, bet tokio lygio ribos neperžengdavo. Bet pagal šiuos pasakojimus, visiškai tikiu, kad būtent taip su jais galėjo nutikti“, - tęsė pašnekovas.

„Jau daug metų gerai žinau abi komandas. Per paskutinį mėnesį teko žaisti prieš abi komandas. „Nadruvio“ kolektyvas nors ir jaunas, bet kontakto irgi nevengia, tačiau jie pirmi tikrai nieko nepradėtų.

„Na, „Extreem“ komanda turbūt viena iš tų, kuri daugiausiai kalba ir eina į kontaktą. Jos amžiaus vidurkis gerokai virš 30 metų, gal net apie 40, todėl jie visada pasižymi kontaktu ir grubumu. Jie šį sezoną jau daugiau nei vieną raudoną kortelę yra gavę, tai tik patvirtina blogą reputaciją.

Blogiukų titulą iškart duočiau „Extreemui“, dėl antros vietos tuomet reiktų stipriai ir ilgokai pagalvoti“, – teigė dar vienas pakalbintas mėgėjų lygos atstovas.

Pasigedo skambučio policijai

Pirmadienį dieną vienas pirmenybių organizatorių Karolis Dieninis tvirtino surinkęs skirtingų pusių parodymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją