Paskutinis UEFA Europos Konferencijų lygos grupių etapo turas Lietuvos sostinėje neapsiėjo be incidento.

Antro kėlinio pradžioje „Žalgiriui“ pelnius įvartį, svečių aistruolių tribūnoje dėl neaiškių priežasčių kilo neramumai.

Maždaug pusantro šimto Slovakijos čempionus aktyviai palaikiusių futbolo mėgėjų ėmė lupti plastikines stadiono kėdes ir svaidyti jas į gretimoje tribūnoje buvusius žiūrovus bei apsaugos darbuotojus.

Mažiausiai viena kėdė nukrito visiškai greta šoninės linijos, tiesa, rungtynių tai nesutrikdė.

Tarp tribūnų skraidė ir vienkartiniai alaus bokalai, tramdydama slovakus, stadiono apsauga panaudojo ašarines dujas.


Iki susitikimo pabaigos prižiūrėti tvarką padėjo tarp šeimininkų ir atvykėlių gerbėjų išsirikiavę policijos pareigūnai. Tiesa, niekas sulaikytas nebuvo, ir vėliau jokių incidentų tarp futbolo sirgalių Vilniuje nebeužfiksuota.

„Žalgiris“ namų rungtynėms stadioną nuomojasi iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF), kurios atstovai penktadienį dar nebuvo įkainoję patirtų nuostolių.

„Tikslią padarytą žalą artimiausiu metu įvertins specialiai tam iškviesti ekspertai, kurie pradės tvarkymo darbus. Sugadinta buvo ne tik daugiau nei 15 kėdžių, bet ir kai kurios kitos konstrukcijos“, – teigiama LFF atsakyme Delfi.

Savo ruožtu, „Žalgirio“ atstovai tikisi, kad žalą padengs „Slovan“ klubas.

Kitą dieną po rungtynių Lietuvos čempionai dar nebuvo informuoti, ar UEFA imsis ketvirtadienio neramumų LFF stadione tyrimo.

Tokiu atveju „Slovan“ grėstų ir bauda. Šiemet Bratislavos ekipa jau buvo apdalinta finansinėmis sankcijomis: rugpjūtį UEFA skyrė 30 tūkst. eurų baudą dėl rasistinio „Slovan“ sirgalių elgesio Čempionų lygos atrankos rungtynėse su Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija), dar 24 tūkst. teko susimokėti dėl to, jog aistruoliai mėtė daiktus ir blokavo stadiono praėjimus.

Vis dėlto Vladimiro Weisso treniruojama komanda tokius kaštus gali sau leisti: po 53-ejų metų pertraukos iškopusi į europinio turnyro atkrintamąsias varžybas, ji jau užsitikrino mažiausiai 6,3 mln. eurų UEFA premijų.

Palyginimui, „Žalgirio“ piniginis grobis sudaro maždaug 4 mln. eurų, priskaičiuojant klubui teksiančią dalį pajamų už televizijos transliacijų teises, kurios bus paskirstytos Konferencijų lygos sezonui pasibaigus.

Primename, kad ketvirtadienį pralaimėję slovakams 1:2, vilniečiai H grupėje liko paskutiniai ketvirti (5 taškai).

„Slovan“ užėmė pirmą vietą (13 tšk.) ir pateko iškart į aštuntfinalį. Dėl prastesnio įvarčių santykio tarpusavio rungtynėse antras liko „Basel“ (Šveicarija), žaisiantis papildomame atrankos etape su viena iš Europos lygą palikusių komandų. Trečioje pozicijoje finišavo Jerevan „Pyunik“ (Armėnija, 6 tšk.).

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją