Tris įvarčius portugalas pridėjo nuo 11 m baudinio žymos, tačiau tai nėra rodiklis. Iš viso septynissyk Italijoje pasižymėjęs puolėjas tiek pat įvarčių atseikėjo ir Lietuvos rinktinei vos per du mačus Europos čempionato atrankoje.

Būtent mačai su Lietuva šį sezoną buvo vieninteliai kartai, kai C. Ronaldo įmušė daugiau negu vieną įvartį per rungtynes.

Nesėkmingi šiais metais portugalui buvo ir „Ballon d‘Or“ rinkimai. C. Ronaldo pirmą kartą nuo 2010-ųjų neišvydo savęs pirmame rikiuotės dvejete. Galbūt puolėjo era baigiasi?

„Nejuokinkite manęs. Cristiano turėjo problemų dėl kelių, tad negalėjo žaisti pilna jėga, tačiau jis sugrįš stipresnis negu bet kada“, – spekuliacijas pašiepė „Juventus“ sporto direktorius Fabio Paratici.

Vis tik iš stambios investicijos, ko gero, tikimasi daugiau – C. Ronaldo Turino klubui, sudėjus perėjimo sumą ir algą, kainuoja 340 mln. eurų. Nors klubo profilis ir fanų skaičius socialiniuose tinkluose išaugo akimirksniu, rezultatai aikštėje kol kas nuvilia.

Per pastaruosius metus C. Ronaldo sau užsikėlė kartelę aukštai – vos po kelių „sausų“ rungtynių sirgaliai kvestionuoja portugalo sportinę formą. Šį sezoną ilgiausią seriją be įvarčių puolėjas turėjo spalio pabaigoje, kai nepasižymėjo trejose rungtynėse iš eilės.

Tradicinio įvarčių skaičiaus iš portugalo tikisi ir „Juventus“ strategas Maurizio Sarri. Italas jau kelis kartus šį sezoną rungtynių metu sodino Ronaldo ant suolo, pastarąjį kartą – 55-ąją mačo su „AC Milan“ minutę, rezultatui esant 0:0. Portugalą pakeitęs Paulo Dybala vėliau įmušė vienintelį rungtynių įvartį.

Trenerio keitimu portugalas neliko patenkintas – žingsniuodamas link atsarginių suolo C. Ronaldo liejo keiksmus M. Sarri pusėn, tačiau šis po rungtynių paneigė spekuliacijas apie užsimezgusį konfliktą. Vis tik nemalonių pertraukų ant suolo šį sezoną gali būti ir daugiau.

Selekcijoje – tik trečias eilėje?

Praėjusį savaitgalį pirmąjį pralaimėjimą lygoje patyręs „Juventus“ gali imtis permainų. Dažnas sirgalius socialinėse medijose reikalauja C. Ronaldo suteikti poilsio ir leisti pasireikšti labiau M. Sarri sistemai tinkantiems Paulo Dybalai ar Gonzalo Higuainui.

Cristiano Ronaldo, Maurizio Sarri

Pastarasis argentinietis yra italo favoritas – kur tik M. Sarri ėjo, iš paskos sekė iš G. Higuainas. Ar tai būtų Londonas, ar Neapolis, ar Turinas.

P. Dybalos ir G. Higuaino duetas funkcionuoti gali – pirmasis atakas pradeda iš gilumos, kol G. Higuainas laukia kamuolių baudos aikštelėje. Čia ir nebelieka vietos C. Ronaldo.

„Negalime uždrausti P. Dybalai žaisti atsitraukus, tačiau tuo pat metu Cristiano charakteristikos nėra tikro centro puolėjo. Turime užpildyti baudos aikštelę labiau“, – teigė „Juventus“ strategas.

Variantų ieškantis M. Sarri vis dar stebi stringantį puolimą – šį sezoną Italijos čempionai įmušė tik 26 įvarčius per 15 mačų – vos penktas geriausias rezultatas lygoje.

Tik patyrusi klubo gynyba su atgimusiu Wojciechu Szczesny vartuose ekipos sirgaliams neleidžia nusivilti galutiniu rezultatu – „Juventus“ šį sezoną iki praėjusio savaitgalio žengė be pralaimėjimų, kol svečiuose 1:3 nusileido Romos „Lazio“.

Galbūt sėkmė išseko? Net 12 iš pergalingų 15 šio sezono mačų „Juve“ laimėjo vieno įvarčio persvara.

Pastaruoju metu ekipą puolime gelbėjo tik P. Dybala ir G. Higuainas. Čempionų lygoje pirmojo ivarčiai lėmė pergales su Madrido „Atletico“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipomis, Italijoje – su „AC Milan“ klubu.

Savo ruožtu G. Higuainas sukūrė visus įvarčius paskutinėje „Juventus“ pergalėje „Serie A“ pirmenybėse – įmušė du ir kartą asistavo rungtynėse su Bergamo „Atalanta“.

Jei abu argentiniečiai ir turėjo šansą įrodyti, jog yra vertesni vietos startinėje sudėtyje negu C. Ronaldo, praėjęs lapkritis tai padėjo atskleisti. P. Dybala pasižymėjo tris kartus, kol G. Higuainas įmušė dusyk ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus. Savo ruožtu portugalas per tokį pat laiką pasižymėjo vos vienu rezultatyviu perdavimu.

Dvejoti italų strategui laiko nebėra – kol M. Sarri blaškosi schemose ir pasirinkimuose, „Juventus“ Italijoje nukrito į antrą vietą ir vėl sulaukia pasipriešinimo turnyro lentelėje.

Gamtoje laisvų vietų nebūna

Į viršūnę užkopė ne kas kitas, o Antonio Conte treniruojamas Milano „Inter“. Po iškovoto „treble“ 2010-aisiais, dabar pirmą kartą Milano ekipa ir vėl turi visas galimybes pasidabinti pirmenybių auksu.

Puikiai komandose debiutuojantis A. Conte su savo kolektyvu nuo Turino klubo šiuo metu atitrūkęs tik dviem taškais, tačiau progresas po praėjusio sezono akivaizdus. Dar prieš pusmetį nuo „Juventus“ galutinėje 18/19 m. „Serie A“ lentelėje „Inter“ atsiliko 21 tašku.

Italijos čempionato turnyro lentelė
(vieta, komanda, taškai, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai)

1Inter38151221
2Juventus36151131
3Lazio33151032
4Cagliari2915852
5Roma2915852
6Atalanta2815843
7Napoli2115564
8Parma2115636
9Torino2015627
10Milan2015627
11Verona1815537
12Bologna1615447
13Fiorentina1615447
14Sassuolo1514437
15Lecce1515366
16Udinese1515438
17Sampdoria1215339
18Genoa1115258
19Brescia10143110
20Spal9152310

„Dirbame nuo pat pirmos dienos norėdami suerzinti kitas ekipas“, – „Inter“ procesą apibendrino italų kilmės strategas.

Skirtingai negu „Juve“, Milano ekipa problemų puolime šį sezoną neturi. Žaisti negali traumą spalį patyręs Alexis Sanchezas, tačiau jo klubas nepasigenda.

Puolime ekipa disponuoja Lautaro Martinezu ir Romelu Lukaku. Atakos smaigalyje partnerystę puoselėjantis duetas šį sezoną yra daug kam sunkiai sustabdomas Italijoje. Romelu Lukaku „Serie A“ pirmenybėse pasižymėjo dešimt kartų per 15 mačų, kol L. Martinezas įmušė aštuonissyk ir atliko tris rezultatyvius perdavimus.

Milano "Inter" ir Antonio Conte

Jei iš belgo panašios formos buvo galima tikėtis, tai L. Martinezas po pirmojo sezono Italijoje kėlė abejones. Futbolo metus užbaigęs vos su devyniais įvarčiais per 35 mačus, argentinietis priminė dar vieną nepavykusį Milano klubo pirkinį, koks pastaruoju metu buvo brazilas Gabrielis Barbosa.

Vis tik šį sezoną – nieko panašaus. L. Martinezas jau dabar perspjovė praėjusio sezono įvarčių skaičių su 13 tikslių smūgių visuose turnyruose. Čempionų lygoje puolėjas pasižymėjo penkis kartus per tiek pat mačų.

Kol puolėjas ryškėja kaip vienas geriausių visoje Italijoje ir Europoje, belieka nusilenkti A. Contei už šio dueto sukūrimą. Net ikoniniai „Inter“ puolėjai Diego Milito ir Samuelis Eto‘o individualiais skaičiais sezono pradžioje nusileidžia bent po aštuonis sykius pasižymėjusiam R. Lukaku ir L. Martinezo duetui.


Vos prieš mėnesį po patirto pralaimėjimo Čempionų lygoje Dortmundo „Borussia“ ekipai, A. Conte guodėsi, jog klubui stinga svarbių rungtynių patirties turinčių futbolininkų – vienintelis Diego Godinas šiuo atveju yra išskirtinis. Vis tik jaunatviškas maksimalizmas netrukdo „Inter“ lyderiauti Italijoje.

Artėjantis sezono vidurys Turino kariaunai signalizuoja, jog šį kartą kelias iki titulo nebus toks pat lengvas. C. Ronaldo sprendimą persikelti į Italiją išjuokęs Zlatanas Ibrahimovičius gali atsiimti žodžius.

„Kodėl jis nepersikėlė į antros lygos klubą? Pabandyk ką nors laimėti su mažu klubu. Persikėlimas į „Juventus“ nėra joks iššūkis“, – dar šių metų pradžioje teigė Ibra.

Panašu, jog aplinkybės klostosi priešingai. Iššūkių stingančiam C. Ronaldo greitai galvos skausmai gali pasipilti lyg iš gausybės rago – pradedant M. Sarri taktiniais sprendimais ir baigiant atgimstančiu Milano projektu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)