MUMS PASISEKĖ

L.T. žurnalistai, vos porą valandų pasivaikščioję po Vilniaus centrą ir senamiestį, vakar įsitikino – škotų futbolo sirgalių čia sutiksi daugiau nei kitų šalių turistų. „Laimės Lietuva!“ – bandėme provokuoti škotus.

Tačiau jie tik atlaidžiai šypsojosi, traukė savo futbolo rinktinės ar klubų himnus ir tikino: škotai laimės.

Lietuvos futbolininkams pesimistiškiausi sirgaliai prognozavo vos vieną įvartį. Optimistiškesni buvo negailestingi: „Mūsiškiai laimės 5:0“.

„Jums labai pasisekė, kad lygiosiomis sulošėte su italais“, – L.T. sakė Stevenas Lundie.

TARP ŠKOTŲ – LIETUVIS

Bendraujant su vienoje kavinių alų gurkšnojančiais škotais nustebino škotų nacionalinį drabužį – kiltą dėvintis lietuviškai šnekantis vyras.

„Esu lietuvis ir čia atvežiau savo draugus škotus. Pats gyvenu ir dirbu Škotijoje. Taip, aš apsirengęs jų drabužiais. Ir kartu stebėsiu rungtynes. Bet jei lietuviai įmuš įvartį, iškelsiu trispalvę“, – L.T. sakė 26 metų Aleksas Mickevičius.

Paklaustas, ar ir jis kaip škotai po kiltu nemūvi kelnaičių, A.Mickevičius iškart pakėlė kiltą ir parodė, jog yra nuogas. Tą patį padarė ir jo bičiuliai.

LAISVĖ „GROŽYBĖMS“

Tradicinius kiltus dėvinčių škotų nejaudino nei aplink vaikštantys vaikai, nei policijos pareigūnai. „Apsirengėme taip, nes mums patinka. O po kiltu nieko nėra, nes taip geriau mūsų „kiaušiniams“, – L.T. šaukė apgirtusių vyrų draugija.

Jie skubėjo didžiuotis lietuvių merginų dėmesiu. „Vakar parsivedėm gražią merginą ir turėjome karštą sekso orgiją. Ir tai tik už 500 svarų sterlingų (apie 2560 litų)“, – nesustodami gerti alų pasakojo vyrai.

VAIŠINO VISUS

Lietuvės tikrai negalėjo skųstis škotų dėmesiu. Vokiečių gatvėje L.T. žurnalistai matė, kaip vieną merginą škotų sirgaliai lengvai prisiprašė kartu nusifotografuoti. Po trumpos sesijos vyrai padėkojo merginai ir ją kelis kartus pabučiavo.

L.T. taip pat užfiksavo, kaip pirmadienio vakarą kavinėje „Mano kavinė“ būrelis futbolo sirgalių draugiškai kalbino lankytojus, o į merginas kreipėsi lietuviškai.

Vienas škotas rankose turėjo lapelį su lietuviškomis ir angliškomis frazėmis. Jos buvo itin intymios: „Aš noriu tavęs“, „Tu mano seksuali katytė“, „Aš tavo Romeo“, „Aš degu“.

Paklausti, ar jau matė Vilniaus įžymybes, škotai juokėsi: „Mes čia geriame, jokie paminklai mums neįdomūs“.

Vaišingi škotai nepamiršo ir kavinės lankytojų – jiems mielai statė alaus ir stipriųjų gėrimų.

DIDELI ARBATPINIGIAI

Sostinės barų ir kavinių personalas džiaugiasi – škotų futbolo aistruoliai čia palieka nemažai pinigų. Jiems ir už alaus bokalą sumokėti 10 litų – nebrangu.

Restorano „Savas kampas“ padavėja Reda negali atsidžiaugti gausiai suvažiavusiais škotais. „Nebuvo nė vieno konflikto, nors jie daug geria. O arbatpinigių palieka ne mažiau nei 200 litų per dieną“ , – sakė mergina.

Ji pasakojo, jog daugiausia futbolo gerbėjai geria alų bei sidrą. Kartais – ir degtinės. O prie šių gėrimų paprastai valgo picas.

„Pirmieji lankytojai suguža tik atsidarius restoranui, apie 9 ryto, o paskutinius išlydime apie 3 nakties“, – šyptelėjo padavėja Reda.

Tačiau triukšmingų Škotijos futbolo sirgalių vizitas džiugina ne visus. Vienas sostinės Vokiečių gatvės gyventojas taip nemėgsta „sijonuotų” vyrų, kad dažnai į juos mėto ir maisto produktus.

ANTPLŪDIS – ŠIANDIEN

Per Vilniaus senamiestyje ir centre išdėstytas stebėjimo kameras girtų škotų prisižiūrėję policijos pareigūnai juos keiksnojo.

„Mes jiems sakėme – važiuokite į Kauną, čia nieko nebus“, – teigė vienas aukštas sostinės policijos pareigūnas. „O mūsų laikraščiai rašė, kad Vilniuje yra daugiau ką pamatyti“, – paklaustas, kodėl dar ne Kaune, teigė vienas škotų sirgalius.

Kauno policininkai, į miestą atvažiavus keliems šimtams škotų sirgalių, vakar jau rengėsi šiandieniniam jų antplūdžiui.

Čia vakar ryte policijos bei medikų pagalbos prireikė vienam škotų sirgaliui. Pusamžis vyras sumuštu veidu ryte rastas miegantis miesto centre ant suoliuko. Nuvežtas į ligoninę škotas prablaivėjo, ėmė kilnoti savo sijoną ir garsiai šaukti „Škotija, Škotija“.

DU – APIPLĖŠTI

Nukentėjusių škotų jau yra. Sekmadienį du sirgaliai buvo nuvežti ne į viešbutį, o į Valakupių mišką. Sumušę škotus, apgavikai iš jų atėmė 1400 svarų sterlingų ir mobilųjį telefoną.

Nukentėjusieji pasakojo, kad senamiestyje sutikti du vaikinai ir mergina juos pasisiūlė pavėžėti. Ne ta kryptimi užsieniečiai buvo vežami raudonos spalvos „Opel Astra“ automobiliu.

Škotams padaryta turtinė žala yra daugiau nei 7,7 tūkst. litų. Policijos pareigūnai plačiau įvykio nekomentuoja.