Nacionalinės komandos stovyklą paliko atsarginis vartininkas Vytautas Černiauskas, pernai su „Panevėžio“ klubu tapęs šalies čempionu ir pelnęs „Auksinės pirštinės“ apdovanojimą.

„Šeštadienio vakarą Kaune sportuojančią nacionalinę vyrų rinktinę pasiekė skaudžios žinios – anapilin iškeliavo vartininko Vytauto Černiausko mama, vartų sargas nedelsiant atsisveikino su nacionaline ekipa.

Futbolo bendruomenės vardu reiškiame didžiulę užuojautą Vytautui ir visiems artimiesiems, linkime stiprybės šią sunkią akimirką“, – skelbia LFF.

Pasiruošimui antradienio mačui prie rinktinės prisijungė FA „Šiaulių“ vartų sargas Gustas Baliutavičius.

Pagrindinis rinktinės vartininkas šiame cikle yra Emilijus Zubas, o antras eilėje – Edvinas Gertmonas.

Pokyčių bus ir daugiau: Algarvės stadione, Portugalijoje, raudoną kortelę gavusiam gynėjui Edvinui Girdvainiui trenerių štabas papildymo komandai neieškos – susitikimui šį kartą registruotas bus ketvirtadienį dvikovos paraiškoje nefigūravęs Rokas Lekiatas.

Primename, kad atsakomoji Lietuvos ir Gibraltaro rinktinių akistata numatyta antradienį 19 valandą Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Po pirmosios – 1:0 priekyje Lietuva.

Poros nugalėtojai varžysis C divizione, o pralaimėtojai bus priversti leistis į D divizioną. Jei Lietuvos futbolininkai išlaikys šį testą, jiems federacija pažadėjo 50 tūkstančių eurų premiją.

Lietuviams išlikus C divizione, jie keliautų į C2 grupę kartu su Rumunijos (FIFA-45), Kosovo (FIFA-102) ir Kipro (FIFA-125) komandomis, o nugarmėję į D divizioną, atsidurtų D1 grupėje kartu su Lichtenšteinu (FIFA-203) ir San Marinu (FIFA-210).

UEFA Tautų lygos turnyras bus žaidžiamas šių metų rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.

Potencialios UEFA Tautų lygos grupės Lietuvos rinktinei
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją