Dvikovos pirmoje pusėje portugalai atrodė visa galva aukštesni už savo varžovus, o tai dukart patvirtino du įvarčius galva pelnęs Diego Jota (11 min., 36 min.), tačiau po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė.

Nepraėjus nė minutei antrajame kėlinyje Aleksandras Mitrovičius (46) galva sušvelnino rezultatą 1:2, o Filipas Kostičius 60-ą min. rezultatą išlygino 2:2.

Užsidegę serbai užgulė svečių vartus ir galėjo persverti rezultatą savo naudai, tačiau Portugalijos rinktinę gelbėjo vartininkas Anthony Lopesas.

Per likusį laiką nė vienai ekipai pasižymėti nepavyko.

Per teisėjo pridėtą laiką Nikola Milenkovičius už pavojingą veiksmą sulaukė raudonos kortelės ir buvo priverstas palikti aikštę.

Portugalai pakilo į lemiamą šturmą ir C. Ronaldo prieš pat Marko Dimitrovičiaus nosį pasiuntė iš krašto kamuolį į vartus. Kai atrodė, jog kamuolys jau įsirideno į vartus, jį koja išmušė serbų gynėjas.

Teisėjas įvarčio neįskaitė, o įsiutęs CR7 už priekaištus sulaukė teisėjo geltonosios kortelės. Netrukus nuaidėjo finalinis teisėjo švilpukas.

Cristiano Ronaldo's shot was in but there is no goal-line technology from r/soccer

C. Ronaldo įsiutęs mojavo rankomis, rodydamas, kad kamuolys jau buvo gerokai už vartų linijos, kai serbai jį išmušė. Puolėjas neliko aikštėje ir kapitono raištį sviedęs žemėn patraukė tiesiai į rūbinę.

Priminsime, kad šiose varžybose nėra galimybės pasinaudoti vartų linijos technologija ar VAR vaizdo peržiūra. Matyt šis epizodas sulauks daugiausiai diskusijų artimiausiomis dienomis.

Šioje dvikovoje teisėjavo Nyderlandų arbitrų brigada su aikštės teisėju Danny Makkelie priešakyje.

Serbija 2 – 2 Portugalija

11' [0 – 1] Diogo Jota

36' [0 – 2] Diogo Jota

46' [1 – 2] Aleksandras Mitrovičius

60' [2 – 2] Filipas Kostičius

90+2' Nikola Milenkovičius - raudonoji kortelė

Pirmose A grupėse rungtynėse Portugalija 1:0 nugalėjo Azerbaidžaną, o serbai 3:2 palaužė Airiją.

Kitose A grupės rungtynėse Dubline Airijos rinktinė 0:1 pralaimėjo Liuksemburgui. Pergalingą įvartį 85-ą min. pelnė Gersonas Rodriguesas.


H grupėje kiek netikėtai Maltos futbolininkai išsiveržė į priekį 2:0, tačiau namie žaidę slovakai atsitokėjo po šalto dušo ir sugebėjo rezultatą išlyginti – 2:2.

Maltos rinktinei įvarčius pelnė Luke'as Gambinas (16) ir Alexandras Satariano (20), o Slovakijai – Milanas Skriniaras (53) ir Davidas Strelecas (49).

E grupės dvikovoje čekai Prahoje vykusiose rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1 su Belgijos nacionaline ekipa.

Čekijos rinktinę į priekį 50-ą min. išvedė Lukašas Provodas, o rezultatą išlygino Romelu Lukaku (60 min.)


Valdo Urbono treniruojama Lietuvos rinktinė atranką pradės Šveicarijoje, Sant Galeno mieste. Lietuvos ir Šveicarijos rungtynės vyks sekmadienį 21 val. 30 min. Kitą savaitę trečiadienį Vilniuje lietuviai žais su C grupės favoritais tituluojamais Italijos rinktinės žaidėjais.

Lietuvos rinktinė (FIFA 129) trečiadienio vakarą kontrolinėse rungtynėse patyrė skaudžią nesėkmę, išvykoje 0:4 (0:1) nusileidusi Kosovo nacionalinei komandai (FIFA 117).

2022 metais Katare vyksiančio čempionato atrankoje dalyvauja 55 Europos komandos, suskirstytos į dešimt pogrupių. Jų nugalėtojai keliaus tiesiai į Katarą, o antrąsias vietas užimsiančios rinktinės varžysis papildomame atrankos etape dėl likusių trijų kelialapių.

Visos šeštadienio atrankos rungtynės:

A grupė

Airija 1 – 1 Liuksemburgas

Serbija 2 – 2 Portugalija

Standings provided by SofaScore LiveScore

E grupė

Baltarusija 4 – 2 Estija

Čekija 1 – 1 Belgija

Standings provided by SofaScore LiveScore

G grupė

Juodkalnija 4 – 1 Gibraltaras

Norvegija 0 – 3 Turkija

Nyderlandai 2 – 0 Latvija

Standings provided by SofaScore LiveScore

H grupė

Rusija 2 – 1 Slovėnija

Kroatija 1 – 0 Kipras

Slovakija 2 – 2 Malta

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)