Įspūdingai rungtynes pradėję „Bayern“ futbolininkai išvykoje laimėjo net 6:0. Po įvartį jau pirmajame kėlinyje pelnė Serge'as Gnabry (2 min.), Joshua Kimmichas (7 min.), Joshua Zirkzee (15 min.) ir Philippe'as Coutinho (33 min.).

Antrajame kėlinyje P. Coutinho pasižymėjo dar kartą (47 min.), o dar vieną tikslų smūgį pridėjo Leonas Goretzka (62 min.).

Galbūt čempiono titulą ginantis ir lygoje šiuo metu pirmaujantis Miuncheno klubas būtų iškovojęs dar didesnę pergalę, tačiau komandos rungtynių pabaigos nežaidė.

„Bayern“ į Hofenhaimą atlydėję sirgaliai iškėlė šeimininkų klubo prezidentą Dietmarą Hoppą itin grubiai įžeidžiantį plakatą, o tai papiktino abiejų ekipų atstovus.

Thiago Alcantara

Bavarų treneris Hansi Flickas, žaidėjai bei vadovai bandė tartis su savo fanais ir prašė jų plakatą paslėpti, o teisėjas nusprendė rungtynes sustabdyti.

Po 20 minučių pertraukos rungtynės buvo nuspręsta pratęsti nuo 77-osios minutės.


Vis dėlto rungtyniauti toliau nebenorėjo pačios komandos. Dėl sirgalių elgesio protestavę futbolininkai likusias 13 minučių tiesiog perdavinėjo kamuolį vienas kitam.

Praeityje už šantažą teistas Vokietijos milijardierius D. Hoppas yra vienas nemėgstamiausių žmonių tarp šalies futbolo sirgalių.

„Hoffenheim“ didelėmis investicijomis lepinantis milijardierius 2015-aisiais tapo didžiosios klubo akcijų dalies savininku – nors taisyklės to neleidžia, Vokietijos futbolo federacija jam tuomet padarė išimtį.

Išimtys taip pat taikomos Leverkuzeno „Bayer“ valdančiai farmacijos įmonei bei „Wolfsburg“ valdantiems automobilių gamintojams „Volkswagen“, tačiau „Hoffenheim“ atvejis fanus siutina dėl tariamos futbolo komercializacijos.

Ištikimiausi didžiųjų Vokietijos futbolo klubų sirgaliai jau kurį laiką protestuoja prieš D. Hoppą teigdami, jog vos apie 3 tūkst. gyventojų turinčio miestelio komanda savo vietą „Bundeslygoje“ turi tik dėl nešvarių finansinių machinacijų, o ne dėl sportinio principo.

Kitose šeštadienio rungtynėse „Borussia Monchengladbach“ 3:2 palaužė „Augsburg“, Dortmundo „Borussia“ 1:0 įveikė „Freiburg“, „Mainz“ 2:0 pranoko „Paderborn“, o „Koln“ 3:0 patiesė Gelzenkircheno „Schalke“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)