Tiesa, serbams pirmadienio vakaras prasidėjo ne taip smagiai kaip baigėsi: prieš jų dvikovą su portugalais, vykusią Alytuje, turnyro organizatoriai padarė neįtikėtiną klaidą ir vietoj Serbijos himno sugrojo Jugoslavijos - šalies, kuri nebeegzistuoja daugiau nei 20 metų (nuo 1992-ųjų).

Toks akibrokštas papiktino Serbijos futbolininkus ir šie, susikibę ratu, patys sugiedojo savo valstybinį himną bei stojo į kovą su varžovais. Įdomu, kad jau 6 min. Urošas Djurdjevičius išvedė serbus į priekį ir, nors pagrindinis mačo laikas baigėsi lygiosiomis 2:2, Balkanų atstovai laimėjo 11 metrų baudinių seriją ir žengė į finalą.

Serbų buvo atsiprašyta tik per rungtynių pertrauką. Tačiau šis incidentas plačiai nuskambėjo šalies žiniasklaidoje.

„Skandalas! Mačo pradžioje - „Ei, slavai“ (tai Jugoslavijos himno pavadinimas - DELFI), o ne „Teisusis Dievas“ (Serbijos himno pavadinimas - DELFI), - piktinosi portalas pravda.rs.

Tuo metu svetainė rts.ru, gyvai rašiusį apie susitikimo eigą, negalėjo atsistebėti, kad tokia klaida buvo padaryta ne bet kada, o pusfinalyje. Šis tinklapis taip pat įsidėjo visą incidento vaizdo įrašą.

Primename, kad tai ne pirmas incidentas, susijęs su himnais Lietuvoje rengiamose pirmenybėse.

2011 m. Europos krepšinio čempionato Lietuvoje metu įvyko itin nemalonus incidentas, kai prieš F grupės rungtynes Vilniaus „Siemens“ arenoje tarp Rusijos ir Suomijos rinktinių organizatoriai kurį laiką negalėjo surasti rusų himno, vėliau jį supainiojo su suomių, o tada buvo paleista Michailo Glinkos „Patriotinės dainos“ fonograma. Šis kūrinys buvo Rusijos himnu, kai šalį valdė Borisas Jelcinas (1990-2000 metais).

Incidentas dar didesnį atgarsį sukėlė dėl to, kad išvakarėse per tragišką aviakatastrofą žuvo visi Jaroslavlio „Lokomotiv“ ledo ritulininkai.

Tose rungtynėse visa Rusijos rinktinė ryšėjo gedulo juosteles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)