„Sūduvai“ žingsnis į priekį jau yra patekimas į antrą atrankos etapą. Kai kam gal atrodo, kad tas pirmas įveiktas varžovas buvo silpnesnis (praėjusią savaitę „Sūduva“ išvykoje po 11 m baudinių serijos pranoko Talino „Floros“ futbolininkus, – red. past.), bet aš manau,kad mes jį padarėme silpnesniu. Tai stipri komanda, neypatingai mums nusileidžianti“, – praėjusios savaitės įvykius Taline prisiminė „Sūduvos“ treneris.

„Maccabi“ ekipa pirmame atrankos varžybų etape namie 2:0 nugalėjo „Riga“ futbolininkus. Anot S. Širmelio, šių rungtynių vaizdo įrašo peržiūra itin daug naudos jam ir marijampoliečių trenerių štabui nedavė.

„Žiūrėjome rungtynes su „Riga“, tačiau informacijos gavome mažai. Tikėjomės, kad latviai atskleis silpnesnių vietų „Maccabi“ žaidime, bet rygiečiams to visiškai nepavyko padaryti. Jie praktiškai sužaidė rungtynes be jokių pavojingų situacijų prie varžovų vartų. „Maccabi“ yra labai techniška komanda,atlieka daug trumpų perdavimų, daug žaidėjų siūlosi priimti kamuolį, daug jų futbolininkų visada yra baudos aikštelėje. Faktas, kad kausimės su komanda, kuri turi rimtų planų Čempionų lygoje ir, lyginant su pernai, yra gerokai pasikeitusi“, – pažymėjo S. Širmelis.

„Į jų pagrindinę sudėtį įsiliejo keli nauji žaidėjai, komandai vadovauja naujas treneris (graikas Giorgos Donis, – red. past.), todėl tikrai bus naujų idėjų. Jam treniruojant „Maccabi“ žais tik trečias rungtynes. Be rungtynių su „Riga“, vieną mačą jie sužaidė Izraelio taurėje, bet sudėtis aikštėje buvo visai kita. Matyt, taupėsi rungtynėms su mumis. Taigi, informacija apie juos savotiškai užslapinta“, – tęsė „Sūduvos“ strategas.

Tiesa, anot S. Širmelio, nors ir labai pajėgūs, jo nuomone Izraelio čempionai yra nugalimi.

„Pavojingas varžovas, bet ar jis yra įveikiamas ar neįveikiamas, tokių minčių nekyla. Žaisime ne prieš kažkokius kiborgus, kurie turi keturias kojas. Praėję metai parodė, kad „Sūduva“ gali sėkmingai kovoti“, – mano jis.

Primename, kad praėjusiais metais „Sūduva“ sugebėjo Tel Avivo komandą eliminuoti UEFA Europos lygos trečiame atrankos etape – tiek Izraelyje, tiek Lietuvoje lydima sėkmės „Sūduva“ laimėjo 2:1.

Trečiadienio rungtynės Marijampolės „Hikvision“ stadione prasidės 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)