Šeštadienį Saulės miesto akademijos vadovai sukirto rankomis su dar vienu šio tarpsezonio naujoku. Juo tapo pastaruosius du metus aukščiausios Belgijos futbolo lygos klubui priklausęs lietuvis – Nauris Petkevičius.

Iš Babtų kilęs 23-ejų puolėjas savo profesionalaus futbolininko karjerą pradėjo 2016 metais Kauno „Stumbro“ klube, po to persikėlė į vieną iš Prancūzijos futbolo flagmanų – „Lille OSC“. Po laiko Lilyje, Nauris sugrįžo į gimtinę ir užsivilko tuo metu dar „Optibet I lygoje“ rungtyniavusios Kauno rajono „Hegelmann“ komandos marškinėlius.

Laikas mėlynai baltų ekipoje buvo sėkmingiausias neilgoje futbolininko karjeroje. 2020-2021 m. N. Petkevičius Andriaus Skerlos vadovaujamoje ekipoje sužaidė 41 rungtynes, pelnė 17 įvarčių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Būtent po šios sėkmingos serijos jis atkreipė Belgijos „Royale Charleroi SC“ klubo dėmesį.

Tiesa, nors futbolininkas nuo 2022 metų ir priklausė Belgijos futbolo klubui, jame sužaidė tik 4 rungtynes ir vėliau buvo nuomojamas kitoms ekipoms. Iš pradžių nuomos pagrindais rungtyniavo tos pačios šalies „K. Beerschot V.A.“ komandoje, vėliau sugrįžo į Lietuvą ir šiemet gynė Vilniaus „Žalgirio“ bei Kauno rajono „Hegelmann“ ekipų garbę.

2023 metais N. Petkevičius Lietuvos čempionate sužaidė 24 rungtynes ir pelnė 1 įvartį. Dvi rungtynes futbolininkas sužaidė UEFA Konferencijų lygos atrankos varžybose, po kartą pasirodė aikštėje LFF Taurės ir Supertaurės rungtynėse.


„Pirmosios mintys – tik teigiamos ir pozityvios, džiaugiuosi prisijungęs prie šiauliečių ekipos. Su Mindaugu Čepu ilgai kalbėjomės apie ateities planus ir viziją šioje akademijoje, o po pokalbio nusprendžiau, jog ši lietuvius labiausiai visoje Lietuvoje mylinti organizacija yra ta vieta, kurioje noriu pratęsti savo karjerą.

Su nemaža dalimi šios komandos futbolininkų yra tekę kartu rungtyniauti ir anksčiau, su kitais yra tekę varžytis skirtingose barikadų pusėse, tačiau visumoje, manau, jog adaptacija neturėtų trukti ilgai . Pastarieji metai gal ir nebuvo patys lengviausi, bet žinote kaip ten sako, sunkūs laikai padaro žmones stipriais. Daug ko išmokau ir žinau, kad tai man ateityje išeis tik į naudą. Dabar visa koncentracija yra į geltonai juodos komandos tikslus kitąmet, nekantrauju kada galėsime pradėti pasiruošimą naujajam sezonui.

Norėčiau visus Saulės miesto aistruolius paraginti ir toliau taip gausiai lankytis stadione ir skleisti meilę futbolui ne tik tribūnose, bet ir visame mieste, o aš pažadu atiduoti visas jėgas, jog Šiaulių
vardas skambėtų dar garsiau! Pirmyn, Šiauliai!“,- teigė antrasis šio tarpsezonio naujokas N. Petkevičius.

Ateinančiame sezone N. Petkevičius užsivilks 28 numeriu pažymėtus marškinėlius