A. Visocko teigimu, nuo to laiko, kai miestas dėl tam tikrų priežasčių prarado pagrindinę futbolo komandą, yra galvojama, kaip Šiauliuose atgaivinti šią sporto šaką. Dabar kilo mintis sugrąžinti futbolą Šiaulių futbolo akademijos pagrindu.

„Futbolas į Šiaulius sugrįžtų, jei Futbolo akademijos statusas būtų pakeistas į viešąją įstaigą, tuomet pati Futbolo akademija galėtų dalyvauti futbolo čempionatuose. Be to, į pakeistą juridinį statusą turėtų ateiti ir privačios lėšos“, - planus, kaip Šiauliuose bus siekiama naujam gyvenimui prikelti futbolą, atskleidė A. Visockas.

Prie motyvacijos kūrimo ir futbolo atgaivinimo Šiauliuose prisidės ir LFF.

„Mes irgi norime prisidėti prie to, kad Šiauliuose atgimtų futbolas, tad prisidedame prie sporto infrastruktūros įrengimo. Šiauliuose atsiras dar viena moderni dirbtinės dangos futbolo aikštė. Dirbtinės dangos stadionas jau įrenginėjamas Gytarių rajono Kviečių gatvėje, šalia jau eksploatuojamos aikštės. Taip pat planuojame prisidėti prie tam tikrų trenerių kvalifikacijos kėlimo, darbo organizavimo“, - vardijo E. Eimontas.

Nors ateityje planuojama daug gražių darbų, vis dėlto, anot Šiaulių mero ir LFF prezidento, Šiauliuose vyrų komandos, žaidžiančios aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje, dar greit neišvysime. Teks užsiauginti Futbolo akademijos auklėtinius, o rezultatų bus siekiama tikslingai, niekur neskubant.

„Mūsų tikslas nėra supirkti legionierius ir iš karto reikalauti aukštų rezultatų. Pirmiausia sieksime sustyguoti pačią futbolo bendruomenę“, - sakė A. Visockas.

Apie tai plačiau rašoma Ievos Liubšytės straipsnyje „Šiauliuose bus siekiama prikelti futbolą“, kuris publikuotas „Šiaulių naujienose“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)