Šiuo metu „Levadia“ futbolininkai su 42 taškais užima trečią vietą Estijos „Meisterlygoje“, į priekį užleisdami Talino „Flora“ ir Talino „Kalju“ komandas. Verta pažymėti, kad „Levadia“ klube rungtyniauja tik vienas legionierius - vartininko pozicijoje žaidžia R. Smisko.

Talino klubas per savo sąlyginai neilgą istoriją jau spėjo įsirašyti į Estijos futbolo elitą ir nuo 1999 metų jau net šešis kartus kėlė Estijos čempionų taurę bei penkis kartus tapo Estijos futbolo federacijos taurės turnyro nugalėtojais. Tiesa, paskutinius porą sezonų - 2010 ir 2011 metais - „Levadia“ tik kelių taškų persvara čempiono titulą užleisdavo kitam Estijos sostinės klubui „Flora“.

Pagal UEFA sudarytą visų Europos klubų reitingų rikiuotę, „Levadia“ su 3,5 įskaitinio taško užima 278 vietą ir tai yra geriausias rezultatas Estijoje bei trečias Baltijos valstybėse. Pirmas regione yra FK „Venstpils“ (203 vieta, 5,6 tšk.), antras Panevėžio „Ekranas“ (231 vieta, 4,9 tšk.). Savo ruožtu FC „Šiauliai“ su 1,8 taško rikiuojasi 356 vietoje.

Palyginimui, visų klubų rikiuotėje pirmauja „Barcelona“ su 157 taškais, „Manchester United“ (141) ir Londono „Chelsea“ (135).

Abi komandos jau yra žaidusios tarpusavyje. 2011 metų balandžio mėnesį Baltijos lygos mače Estijoje pranašesni buvo „Šiaulių“ futbolininkai. Pačioje rungtynių pradžioje, jau 13 sekundę tiksliu smūgiu vartininką nuginklavo Edvinas Jasaitis. To vienintelio įvarčio pakako, kad „Šiauliai“ švęstų pergalę. Atsakomame mače Lietuvoje abi komandos sužaidė taikiai 0:0 ir į kitą etapą už išvykoje iškovotą pergalę žengė „Šiauliai".

„Labai mobili komanda, jauna ir labai gerai pasiruošusi fiziškai. Visada suspėja ten, kur kamuolys ir bent trise spaudžia varžovą turintį kamuolį. Pagal matytus įrašus, estai palieka tikrai gerą, rimtos komandos įspūdį.

„Levadia“ dažniausiai rungtyniauja sistema 4-4-2, turi du gana galingus puolėjus. Laba aukšti ir galingi visi gynėjai, kurie labai gelbėja komandai per standartines padėtis. Daug ką pasako, kad vienas iš rezultatyviausių komandos žaidėjų su 6 įvarčiais yra gynėjas I. Morozovas.

Žaidžia labai taktišką, dinamišką futbolą, labai geras judėjimas tiek išilgai, tiek skersai aikštelės. Galbūt vienintelis toks pastebėjimas, kad kartais palieka kiek didoki tarpai tarp saugų ir gynėjų ir tuo mėginsime pasinaudoti. Komanda jauna, motyvuota, daug bėga ir labai stengiasi. Praktiškai visas komandos branduolys rungtyniauja jau treti metai kartu ir tai daro itin susižaidusios komandos įspūdį. Mūsų tikslas - Estijoje įmušti įvartį ir pasistengti nepraleisti“, - išanalizavęs keletą Estijos klubo rungtynių prieš mačą kalbėjo „Šiaulių“ vyriausias treneris Gediminas Jarmalavičius.

Atsakomas mačas Šiauliuose vyks Liepos 12-ą dieną, 19.00 val. miesto centriniame stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)