Paskutinė pirmosios sezono pusės dvikova tarp „Bangos“ ir ŠSG-FA „Šiauliai“ merginų Gargžduose bus sužaista trečiadienį. Kad ir kaip viskas baigtųsi, situacija turnyro lentelėje nuo šiandieninės jau nepasikeis.

Gibson. Prieš mėnesio pertrauką paskutinėse savo rungtynėse „Gintra-Universitetas“ savo miesto jaunosioms kolegėms atseikėjo 13 pamokų. Tai buvo jau penktas kartas per dešimt rungtynių, kai daugkartinės šalies čempionės sumušė dviženklį įvarčių skaičių, o rezultatyviausia pirmenybių žaidėja Rimantė Jonušaitė, pridėjusi dar penkis įvarčius, savo kraitį padidino iki 31 tikslaus smūgio.

Paskutinis dvikovos įvartis buvo įmuštas 90 – ąją minutę – tai buvo 99 „Gintros“ įvartis šiame sezone. Ar verta šiaulietėms liūdėti dėl nepasiekto šimto? Veikiausiai, ne. Kodėl? Todėl, kad yra žymiai rimtesnių priežasčių, dėl ko liūdėti.

Gydytojų personalas vienai geriausių „Gintros“ žaidėjų Madison Gibson pranešė kraupią naujieną – jai plyšo kelio kryžminiai raiščiai, o tai reiškia, kad jai sezonas baigtas. Rasti tinkamą pamainą į Madie vietą „Gintros“ vadovams dėl koronaviruso skirtingo suvaldymo visame pasaulyje lengva nebus.

Į treniruočių procesą „Gintros“ merginos sugrįš rugpjūčio 1 dieną, o dar po dviejų dienų komanda pradės stovyklą Latvijos pajūryje.

Liucija. Prieš septynias savaites skambiai apie savo sugrįžimą į Lietuvą paskelbusi viena geriausių Lietuvos futbolininkų Liucija Vaitukaitytė savo atsisveikinimą vainikavo įvarčiu. Tiesa, jis jau nieko nelėmė, nes Vilniaus MFA „Žalgiris-MRU“ merginos tuomet jau pirmavo 4:0.

Per visą laikotarpį „Utenyje“ (sužaidė 9 rungtynes) Liucija pasižymėjo trimis įvarčiais. Vis tik, šios futbolininkės naudą komandos treneris Arūnas Rastenis matuoja ne įvarčiais ar rezultatyviais perdavimais, o perduotomis žiniomis jaunosioms komandos kolegėms.

„Liucija šį laiką „Utenyje“ buvo ne žvaigždė, o mokytoja“, – konstatavo A.Rastenis.

Karilė + Insa. Dar dvi pergales iškovojusios Karolio Jasaičio auklėtinės pirmąją sezono pusę užbaigė tvirtai ant antrojo laiptelio. Jei dvikova su „Uteniu“ prasidėjo labai užtikrintai ir tik atsipalaidavimas pabaigoje varžovėms leido sušvelninti atsilikimą iki 2:4, tai sekmadienio akistata su „Banga“ tapo tikrų nervų išbandymu.

Gargždiškės pirmavo 1:0, po to – 2:1, esant rezultatui 2:2 nerealizavo baudinio. Visa tai iki pertraukos. Antrame kėlinyje vaizdas pasikeitė iš esmės. Sostinės komanda visiškai perėmė iniciatyvą į savo rankas, žaidimas visiškai persikėlė į Gargždų aikštės pusę, tačiau pergalingo įvarčio teko laukti ilgai. Likus 8 min. žalgirietėms pavyko tą padaryti, kai Adrija Skudutytė smūgiavo, „Bangos“ gynėjos pakeitė kamuolio skriejimo kryptį ir jis netrukus atsidūrė vartų tinkle.

O dabar apie Karilę Liužinaitę ir Insą Fisher. Šioje dvikovoje šias merginas, tarsi, jungė kažkoks sunkiai paaiškinamas ryšys. Tačiau tas ryšys MFA komandai dovanojo du įvarčius. Abu po standartinių situacijų. Karilė puikiais perdavimais apdovanojo Insą, o ši puikiais smūgiais pelnė du nuostabius įvarčius.

Baudinių istorija. Praėjusią savaitę „Kauno Žalgirio“ merginos iškovojo dvi pergales bei įpusėjus čempionatui užsitikrino trečiąją vietą. Šįsyk kaunietės 8:0 sutriuškino jaunąsias Šiaulių futbolo akademijos auklėtines bei 2:0 įveikė Gargždų „Bangą“.

Įvertinus dabartinę „Kauno Žalgirio“ merginų sportinę formą, pernelyg nesiskyrė nuo to, kaip buvo žaidžiama prieš savaitę arba dvi. Vienintelis skirtumas – realizuotas 11 metrų baudinys. Esant rezultatui 1:0, Rimantė Kunickaitė pasinaudojo suteiktu šansu bei padarė tai, ko iki šiol nebuvo padariusi jokia kita Kauno klubo žaidėja.

Kaunietėms prireikė net trijų bandymų, kad būtų realizuotas baudinys. Priminsime, kad prieš tai Kamilė Vaičiulaitytė neįmušė į tos pačios „Bangos“ vartus 90+4 pirmojo rato tarpusavio rungtynių minutę. Tas nerealizuotas baudinys iš kauniečių atėmė galimybę atsikovoti tašką.

Taip pat baudinio nerealizavo ir Milda Liužinaitė dvikovos su Vilniaus MFA „Žalgiris-MRU“ pabaigoje. Tuomet dvikova pasibaigė nulinėmis lygiosiomis.

Per visą pirmąjį ratą moterų A lygos ratą buvo skirti net 15 baudinių. „Gintra-Universitetas“ realizavo 5 iš 6, MFA „Žalgiris-MRU“ – 5 iš 5, „Kauno Žalgiris“ – 1 iš 3, „Banga“ – 0 iš 1. Beje, „Bangai“ tas baudinys dvikovoje su sostinės žalgirietėmis būtų suteikęs progą trečią kartą išsiveržti į priekį.

Šaltinis
Temos
Lietuvos futbolo federacija (LFF)
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)