Profesionalaus futbolininko kelią šioje akademijoje pradėjęs Deividas į Šiaulius sugrįžo 2022 metais, kuomet geltonai juodi ruošėsi debiutuoti A lygoje.

Iš Pakruojo kilęs futbolininkas iškart tapo vienu iš svarbiausių Mindaugo Čepo pasirinkimų aikštėje. Saugas per šiuos du sezonus sužaidė 62 rungtynes, pelnė 8 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus savo komandos draugams.

Be to, 11-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkintis Deividas šiemet sulaukė Edgaro Jankausko pasitikėjimo ir debiutavo nacionalinėje Lietuvos vyrų rinktinėje.

Parašą ant naujos dvejus metus galiosiančios sutarties padėjęs futbolininkas su FA „Šiauliai“ ekipa šiemet iškovojo istorinius A lygos bronzos medalius, o LFF taurėje nužygiavo iki finalo. Tiesa, pastarosios pusfinalyje patyrė kryžminių raiščių traumą ir daugiau 2023 metais nerungtyniavo.

„Taip, pastarieji metai buvo išties neblogi. 2022 metų sezonas buvo geresnis man pačiam individualiai, tačiau komanda tuomet liko septinta. Šiemet viskas susiklostė kur kas geriau pačiai komandai, nors sezonas buvo tikrai sunkus. Su komanda pasiekėme LFF taurės finalą ir pirmą kartą akademijos istorijoje iškovojome medalius, tad 2023 metai buvo išties puikūs. Žinoma, džiaugiuosi labai, jog rungtyniaudamas Šiauliuose pirmą kartą savo karjeroje buvau iškviestas ir į nacionalinę Lietuvos vyrų rinktinę.

Kaip ir minėjau, metai buvo puikūs, bet viską apkartino ta rimta trauma. Visgi, nepaisant to, manau, kad galime teigti, jog šie dveji praleisti metai Šiauliuose buvo vieni geriausių mano karjeroje, bet tikiu, kad ateityje manęs laukia dar geresnis laikas.

Aišku, dar prieš traumą su akademijos vadovais buvome kalbėję dėl mano likimo Saulės mieste. Manau, kad daugelis klubų žinojo apie mano patirtą traumą ir kiek ji rimta, tad kažkokių pasiūlymų nebuvo. „Šiauliai“ žinodami mano situaciją pasiūlė naują sutartį, kurią ir pasirašiau.

Nuo pat reabilitacijos pradžios jaučiuosi išties gerai. Ją atlieku su komandos kineziterapeuto ir fizinio pasirengimo trenerio Jono Andriulio pagalba. Nors jau ir praėjo du mėnesiai, sunku pasakyti, kada tiksliai grįšiu į aikštę, bet tikiuosi, kad tas laikas neprailgs. Pirmiausia reikia sklandžiai praeiti visus reabilitacijos etapus“,– teigė Šiauliuose likęs D. Šešplaukis.