Dėl neįgyvendintų licencijavimo kriterijų klubai nebuvo priimti į A lygą, bet LFF vykdomasis komitetas leido panevėžiečiams iki vasario 23 d. apsispręsti dėl žaidimo antroje pagal pajėgumą lygoje.

LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas DELFI patvirtino, kad „Ekranas“ ir „Panevėžys“ nutarė griebti šį šiaudą ir pateikė prašymus išimties tvarka priimti klubus į I lygą.

Ar 400 tūkst. eurų viršijančių skolų smaugiamas „Ekranas“ ir buvusio ilgamečio komandos trenerio Virginijaus Liubšio buriamas „Panevėžys“ gali žaisti I lygoje, trečiadienį spręs Kaune posėdžiausiantis LFF vykdomasis komitetas.

Jei Panevėžio atstovams bus įžiebta žalia šviesa, I lygoje šiemet varžysis net 20 komandų.

Federacijos vadovams trečiadienį taip pat reikės išnarplioti ginčą tarp A lygos čempiono Vilniaus „Žalgirio“ ir debiutanto Kauno „Spyrio“.

Laikinosios sostinės ekipa, kurios dalininku tapo Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas, pageidauja artėjančiame sezone ant savo uniformos nešioti pavadinimą „Kauno Žalgiris“.

Bet LFF varžybų nuostatai draudžia pirmenybėse dalyvauti dviems komandoms vienodais pavadinimais, ir tuo pasinaudoję sostinės „Žalgirio“ vadovai pateikė pretenziją LFF dėl kauniečių sumanymo.

A lygos sezonas startuoja šį savaitgalį, I lygos pradžia numatyta balandį.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)